Hotel Lycische kust
Hotel Lycische kust

Hotel Lycische kust

De Turkse Rivièra is een geliefd toeristengebied, maar vooral de Lycische kust is van een adembenemende schoonheid met heldere baaien, talloze eilandjes en mooie stranden. Tel daarbij een in cultureel opzicht interessant achterland met Turkije's eerste langeafstandswandelpad en je begrijpt waarom deze streek een topbestemming is. Een vakantie in een hotel aan de Lycische kust laat zonaanbidders, watersportliefhebbers, wandelaars, natuur- en cultuurminnaars helemaal aan hun trekken komen. De munteenheid van Turkije is de lira, die sterke koerswisselingen kent. Je kunt veelal ook in euro's betalen, maar doorgaans ben je dan duurder uit.
Wat is er te beleven buiten je hotel aan de Lycische kust

Vanuit een hotel aan de Lycische kust kun je heel wat overblijfselen van oude culturen bezoeken. De gezonken stad Kekova - te bezichtigen per boot met een glasbodem -, de vele rotsgraven en tombes en de koningsgraven bij Kaunos en Telmessos, zijn daar enkele voorbeelden van. Patara heeft naast een prachtig, breed zandstrand ook een antieke stad met onder meer een amfitheater en 's werelds eerste democratische vergadercentrum. Ook de resten van de oudste vuurtoren ter wereld vind je hier. En wil je na dit alles ook aan je lichamelijk welzijn denken, breng dan een bezoekje aan de thermale baden bij Dalyan.

Kies je voor een hotel aan de Lycische kust, dan zijn Dalyan, Fethiye, Kalkan en Kaş een verblijf of een bezoekje meer dan waard. Dalyan ligt in een uitgestrekt natuurgebied waar onder andere de beschermde caretta caretta schildpad leeft. Fethiye is een fijne stad om te winkelen en in de omgeving vind je onder andere de beroemde Blue Lagoon, de Vlindervallei en de badplaats Ölüdeniz. Kalkan is een charmant havenstadje, dat tegen de bergen gevlijd ligt. Het is beroemd om zijn uitstekende restaurants. Kaş ten slotte is het vrijgevochten broertje van Kalkan, en is vooral bekend vanwege de mooie duiklocaties.

Hotel Lycische kust