Hotel Turkije

Turkije is al jaren een populaire vakantiebestemming, en toeristen komen vooral af op de mix van culturen en invloeden, vriendelijke mensen en de gunstige weersomstandigheden. Veel vakantiegangers boeken bovendien een hotel in Turkije om gewoon simpelweg van de Turkse zon te genieten. Bekende badplaatsen zijn onder meer Antalya, Bodrum en Marmaris. Wie graag meer van het land wil zien, kan terecht in de grote steden. Bezoek bijvoorbeeld de oude badhuizen in Istanbul, het Mausuleum van Mustafa Kemal Atatürk in Ankara of de ruïnes van Efeze.

Vakanties in Turkije (247)

Populaire regio's in Turkije

Hotel Turkse Rivièra

Hotel Turkse Rivièra

Kies uit 63 accommodaties.

Bekijk deze regio (63)
Hotel Turkse Rivièra
Hotel Lycische kust

Hotel Lycische kust

Kies uit 31 accommodaties.

Bekijk deze regio (31)
Hotel Lycische kust
Hotel Egeïsche kust

Hotel Egeïsche kust

Kies uit 20 accommodaties.

Bekijk deze regio (20)
Hotel Egeïsche kust

Ook als je van natuur en cultuur houdt, is het boeken van een hotel in Turkije een goede keuze. De rotsen van Cappadocië staan niet voor niets op de Werelderfgoedlijst. Hier vind je verlaten grotwoningen en memorabele uitzichten over de rotsformaties. Het Sümelaklooster ligt op 1.200 meter hoogte in het Ziganagebergte en is meer dan 1.600 jaar oud. Vooral wandelaars bezoeken deze omgeving, vanwege het gematigde klimaat en bosrijke omgeving. Een andere bekende wandelroute is de Lycische route, die ruim 500 kilometer lang is. Deze voert je langs al het moois wat het landschap van Turkije te bieden heeft, waaronder de legendarische brandende velden van Chimaera.

Ga je met de kinderen op stap? Zorg er dan voor dat je hotel in Turkije een waterpark heeft, of bezoek een van de pretparken, zoals Aktur Park in Antalya. Sportievelingen kunnen zich tegoed doen aan een potje golf, een mooie fietstocht of wandeltocht maken en natuurlijk diverse watersporten bedrijven. Wat dacht je van raften, jetskiën, windsurfen of zeilen? Liefhebbers van de onderwaterwereld kunnen langs de Lycische en Egeïsche kust tussen de vissen en scheepswrakken - en zelfs oorlogsvliegtuigen! - duiken. 's Avonds komt het land pas echt tot leven. In de grote steden is een bruisend nachtleven, met gezellige restaurants, cafés en discotheken. Jongeren zullen zich vooral in plaatsen als Bodrum, Alanya en Marmaris tot in de kleine uurtjes vermaken.

Praktische informatie over Turkije

Taal

De officiële taal in Turkije is het Turks. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels en Duits.


Geldzaken

Turkije heeft als betaalmiddel de Turkse Lira. Het aantal geldautomaten in de toeristische gebieden is vrij groot.


Visum en paspoort

Voor Turkije heb je een visum nodig. Dit visum is zes maanden geldig en kun je aanvragen via http://www.neckermann-vakantieservice.nl/voorbereid-op-reis/visum-turkije/ (€24,50 per persoon en betaling middels IDEAL of overboeking) of via http://www.evisa.gov.tr/ (c.a. €18,- per persoon en alleen betaling via Mastercard/Visa credit card). Ook dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart welke na aankomst in Turkije nog minimaal 6 maanden geldig is.


Vaccinatie

Voor Turkije zijn er geen verplichte vaccinaties. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.


Elektriciteit

De netspanning in Turkije is 230 volt.


Tijdsverschil

In Turkije is het 1 uur later dan in Nederland.


alarmnummer

Turkije heeft aparte alarmnummers voor politie, ambulance en brandweer. Het alarmnummer voor politie is 155, voor ambulance 112 en voor brandweer 110.


Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.


Reisadvies

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reisadviezen/inhoud/turkije


Kraanwater

In Turkije wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken.


Regio's in Turkije

Foto's en Video

Best beoordeelde vakanties

Sentido Sea Star

Sentido Sea Star


9.5

63 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

arrow
Sentido Sea Star
Hotel Hillside Beach Club

Hotel Hillside Beach Club


9.5

294 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

arrow
Hotel Hillside Beach Club
Hotel Annabella Diamond

Hotel Annabella Diamond


9.4

118 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

arrow
Hotel Annabella Diamond

Bekijk ook