Hotel Monastir
Hotel Monastir

Hotel Monastir

Aan de Golf van Hammamet in Tunesië ligt de oude haven- en handelsstad Monastir. Het is de geboortestad van vrijheidsstrijder en eerste president van Tunesië, de in 2000 overleden Habib Bourguiba. Monastir heeft een heerlijk mediterraan klimaat. Het is een belangrijke badplaats met goed geoutilleerde stranden waar veel watersportmogelijkheden zijn. Vooral het duiken en snorkelen is populair. De Tunesische dinar (TND) is de munteenheid en deze is ongeveer 45 eurocent waard. Een visum is niet nodig voor een verblijf korter dan drie maanden. Leidingwater kun je beter niet drinken tijdens je vakantie in een hotel in Monastir.
Wat is er te beleven buiten je hotel in Monastir

Behalve zonnen, duiken en andere watersporten kun je tijdens je verblijf in een hotel in Monastir bijvoorbeeld ook paardrijden of golven. De medina met zijn soeks - leuke, typisch Arabische winkeltjes - vind je in de buurt van de haven. 'Le Petit Train Touristique' is een open treintje dat toeristen langs de mooiste plekjes en de echte bezienswaardigheden van Monastir voert. Wil je wat meer van het land en de cultuur zien, boek dan een tweedaagse Sahara Discovery, waarbij je per jeep of bus door de Sahara trekt en kamelen, oases en wellicht een fata morgana kunt zien.

Het ribat - een fort met religieus karakter - van Monastir is het oudste van Noord-Afrika. Het werd in de achtste eeuw gebouwd en is geheel gerestaureerd. Het gebouw is in diverse films - waaronder Monty Python's Life of Brian - te zien. In het ribat bevindt zich een museum met islamitische kunst en waardevolle wetenschappelijke artefacten. Ook het mausoleum met de gouden koepels, dat is opgericht ter ere van de familie Bourguiba, is indrukwekkend om te zien. De grote moskee ten slotte behoort ook tot de bezienswaardigheden die je tijdens je vakantie in een hotel in Monastir kunt bezoeken.

Hotel Monastir