Hotel Djerba
Hotel Djerba

Hotel Djerba

Djerba, een eiland voor de kust van Tunesië, is een heerlijke locatie voor een ontspannen vakantie. Je hotel in Djerba is een perfecte uitvalsbasis voor het bezoeken van bijvoorbeeld de hoofdstad Houmt Souk. De zonnige pleinen met bars en de kleine geplaveide straatjes vol winkels en mooie gebouwen zijn fotogeniek, gezellig en indrukwekkend. Aan de oostkust van Djerba ligt een heerlijk strand in de vorm van een strook van wit zand. Hier heb je (ook met het gezin) de ruimte om lekker te zonnen, te zwemmen en watersporten te beoefenen. In het binnenland van Djerba kun je struinen door de vele landelijke dorpjes omringd door vijgenbomen.
Wat is er te beleven buiten je hotel op Djerba

Op slechts vijf minuten rijden (met de bus of met een gehuurde auto) ligt de dichtstbijzijnde stad Midoun. Dit is de tweede grote stad na Houmt Souk en je kunt hier heerlijk winkelen. Ook de vele bezienswaardigheden en de Tunesische restaurants staan garant voor een leuke dag uit. Op vrijdag is er een lokale markt en op dinsdagen vinden hier traditionele Berber-huwelijksceremonies plaats in het theater in de stad. Keer voldaan terug naar je hotel in Djerba na een bezoek aan Midoun en ontspan aan het strand.

Sidi Mahres is het grootste strand in de kop van Djerba. Dit strand is zo'n dertien kilometer lang en loopt van de vuurtoren in Taguermes naar Flamingo Point in het noorden, waar de roze-gevederde vogels ieder jaar in februari samenkomen. De Zone Touristique, waar je hotel in Djerba aan gevestigd is, beschikt over het beste gedeelte van het strand. Het strand hier heeft een geleidelijk aflopende oever die veilig is voor kinderen. Je kunt hier zwemmen, peddelen en watersporten beoefenen. Er zijn ligbedden aanwezig en uiteraard zijn drankjes beschikbaar. Stap je hotel in Djerba uit en je ziet de zee!