Hotel Tunesië
Hotel Tunesië

Hotel Tunesië

Tunesië is een mystiek land met een eeuwenoude historie en ligt aan de Golf van Hammamet en de middellandse zee. Of je nu een zonaanbidder bent of een cultuurliefhebber, Tunesië is een ideale vakantiebestemming. Hier geniet je van het zonnetje op de prachtige zandstranden of bezoek je bezienswaardigheden en rijd je door de Sahara. Ook duiken is populair: Kies hiervoor voor een hotel Tunesië aan de Golf van Hammamet waar je kunt duiken tussen kleurrijke vissoorten en prachtig koraal. De maximumtemperaturen liggen in de zomer tussen de 30 en 35 graden, waardoor het in je hotel Tunesië heerlijk vertoeven is. Met zeer variërende landschappen en tal van watersportmogelijkheden is Tunesië een vakantiebestemming voor zowel gezinnen als liefhebbers van een avontuurlijke vakantie.
Wat is er te beleven buiten je hotel in Tunesië

Tunesië is een land met een zeer gastvrije bevolking en de oude tradities van het land zijn goed bewaard gebleven. Hier woonden in het verleden Feniciërs, Romeinen, Arabieren en Ottomanen. Er zijn dan ook tal van prachtige paleizen en forten met mozaïeken te bezichtigen. Tunesië herbergt de opgravingen van Carthago, het amfitheater El Djem en de Romeinse ruïnestad Dougga. Geniet in de hoofdstad Tunis van wandelingen in de medina door de straatjes en over de soeks met oosterse kruiden, kleurrijke souvenirs en andere koopwaar. Of maak een indrukwekkende kamelentocht door de Sahara met oasedorpjes en woestijnfruit. Al deze excursies zijn te boeken vanuit je hotel Tunesië, zodat je zelf de eeuwenoude cultuur Arabische land op kunt snuiven.

Vanuit je hotel Tunesië bezoek je tal van historische complexen, waarvan Tunesië er maar liefst 250 rijk is. In het nationale Bardo-Museum in Tunis en het museum van Carthago bezichtig je onder andere Punische sieraden, vuurstenen en amuletten. Islamitische monumenten verspreid over het hele land zijn moskeeën, medrese, kasba's, paleizen en mausolea. Ook de ribats van Monastir en Sousse die gebouwd zijn in de 8e en 9e eeuw zijn een bezoek meer dan waard. Langs de kust kun je daarnaast laat middeleeuwse burchten bezoeken, zoals het fort op het eiland Djerba. Mooie evenementen om te beleven zijn de ruiterspelen in Kairouan en het valkenjachtfestival in El-Haouaria. Tunesië heeft niet alleen prachtig weer, maar ook tal van bezienswaardigheden te bieden.

Hotel Tunesië