Hotel Menorca
Hotel Menorca

Hotel Menorca

Menorca is het meest oostelijk gelegen eiland van de Balearen. Het grondgebied werd al duizenden jaren voor de jaartelling bewoond. Resten hiervan zijn nog goed bewaard gebleven. Tegenwoordig is het een populaire vakantiebestemming bij toeristen, die een hotel Menorca boeken. Zij komen vooral om te genieten van de mooie natuur en het gunstige klimaat. Sinds 1993 staat Menorca op de lijst biosfeerreservaten van UNESCO. De natuur wordt dan ook met respect behandeld. Je vindt er heuvels, meertjes, bossen en grotten. Actievelingen kunnen er dagen wandelen, fietsen en natuurlijk zwemmen.
Wat is er te beleven buiten je hotel op Menorca

Het natuurpark Parque Natural de s'Albufera des Grau bevindt zich in het noordoosten van Menorca. Hier leven verschillende vogelsoorten en bijzondere planten. Door het hele gebied lopen wandelroutes die je kunt volgen. Aan de zuidkust vind je Cales Coves, een baai waar ook grotten gevestigd zijn. Recreatieve sporters komen graag naar Fornells. Dit is de ideale plek om te watersporten, maar ook fietsen, paardrijden en hardlopen kan hier prima. De Monte Toro is met ruim 300 meter de hoogste heuvel van het eiland en wordt vooral bezocht vanwege het mooie uitzicht. Bij helder weer kun je ver kijken en zelfs je hotel Menorca zien liggen.

Zo'n duizend jaar voor de jaartelling bouwden de bewoners van Menorca zogeheten talaiots. Dit zijn stenen bouwwerken waarvan de bedoeling onbekend is. Je vindt ze in het dorpje Torre d’en Galmés. Bovenop de Monte Toro staat een oude kerk uit de 17e eeuw. Dit is niet de oudste van het eiland. In Ciutadella staat er één die aan het einde van de 13e eeuw werd gebouwd. Dit stadje heeft winkeltjes, horecagelegenheden en een unieke uitstraling. De grootste stad vlakbij je hotel Menorca is Maó. Hier vind je meerdere historische bouwwerken, zoals een middeleeuwse poort, kerk en ruïnes van een kasteel.

Hotel Menorca