Hotel Mallorca

Niet alleen de Europese landen rond de Middellandse Zee zijn populaire bestemmingen voor een vakantie, ook in de Middellandse Zee zelf vind je genoeg aantrekkelijke toeristeneilanden. Een van de bekendste daarvan is Mallorca, waarvan de naam ook wel wordt geschreven als Majorca. Met een verblijf in een hotel op Mallorca vier je je vakantie op het grootste eiland van de Balearen. Deze eilandengroep hoort bij Spanje en onder meer ook Ibiza en Minorca maken er deel van uit. Op Mallorca wonen normaal gesproken ongeveer 870.000 mensen, maar door zijn nog altijd stijgende populariteit als vakantie-eiland trekt het jaarlijks inmiddels 9,5 miljoen toeristen.

Vakanties op Mallorca (73)

Plaatsen op Mallorca

De drukste badplaatsen van Mallorca vind je aan de zuidkust van het eiland. Hier liggen de hoofdstad Palma de Mallorca en resorts als Santa Ponça en El Arenal. Het overgrote deel van de vakantiegangers komt naar het eiland vanwege de prachtige stranden en het heerlijke water van de Middellandse Zee. Zij kiezen daarvoor meestal een appartement, bungalow of hotel op Mallorca uit in een van de kustplaatsen in het zuiden. Hier liggen uitgestrekte stranden, waar het bijzonder druk kan worden. Het mediterrane klimaat van Mallorca zorgt er namelijk voor dat de temperatuur in het zomerseizoen vrijwel dagelijks de dertig graden Celsius bereikt.

Ter verkoeling zijn er voor de kust diverse watersportactiviteiten te doen, zoals zeilen, waterskiën, kitesurfen, windsurfen en suppen (afgeleid van SUP: stand up paddling). Een andere populaire bezigheid op Mallorca is fietsen. Vooral in de heuvelachtige gebieden van de Serra de Llevant en de Serra de Tramuntana in het binnenland kom je geregeld vakantiegangers op de fiets tegen. Ook de talloze dorpjes, steden en vissersplaatsjes langs de kust zijn geliefde reisdoelen. Naast Palma zijn met name Alcudia, Artá, Cala d’Or, Pollença en Valldemossa mooie plaatsjes om te bezoeken. Bijzondere natuurfenomenen voor een dagtochtje vanuit je hotel op Mallorca zijn de druipsteengrotten bij Porto Christo.

Praktische informatie over Mallorca

Taal

De officiële taal in Spanje is het Spaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Spanje heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Spanje heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Spanje zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Spanje is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil. Echter, op de Canarische Eilanden is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Spanje bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/spanje/

Kraanwater

In Spanje wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur op Mallorca

Best beoordeelde vakanties

Aparthotel Zafiro Palmanova

Aparthotel Zafiro Palmanova


9.0

322 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Aparthotel Zafiro Palmanova
IBEROSTAR Jardin del Sol Suites

IBEROSTAR Jardin del Sol Suites


9.0

135 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

IBEROSTAR Jardin del Sol Suites
SENTIDO Playa del Moro

SENTIDO Playa del Moro


9.0

 

SENTIDO Playa del Moro

Foto's en Video

Reistijd naar Mallorca

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 02:15 uur

Daarom Neckermann

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Bekijk ook