Hotel Lanzarote
Hotel Lanzarote

Hotel Lanzarote

Lanzarote is een van de Canarische Eilanden, op ongeveer 100 kilometer afstand van Marokko. Het klimaat is er het hele jaar aangenaam. Daarom is Lanzarote zeer in trek bij toeristen. Zeer bijzonder aan Lanzarote is dat het een vulkanisch eiland is. Op voorspraak van de kunstenaar César Manrique is de unieke ruige natuur grotendeels onaangetast. Het toerisme is voornamelijk geconcentreerd in Costa Teguise, Playa Blanca en Puerto del Carmen. Je vindt geen schreeuwerige attracties op Lanzarote, en ook het publiek is over het algemeen wat ouder en rustiger.
Wat is er te beleven buiten je hotel op Lanzarote

Veel mensen huren een auto om vanuit hun hotel op Lanzarote het eiland te verkennen. Dat kan heel goed, want de afstanden op het eiland zijn vrij klein en er is een prima netwerk van wegen. Wil je niet beperkt zijn tot de geasfalteerde wegen, huur dan een jeep met vierwielaandrijving. Het Parque Nacional de Timanfaya is een verplicht nummer. Door vulkaanuitbarstingen van 1730 tot 1736 is hier een soort surreëel maanlandschap ontstaan. Bezoek ook de Fundacion César Manrique, het huis van de kunstenaar die zoveel voor het eiland betekend heeft. Andere bezienswaardigheden in de buurt van je hotel op Lanzarote zijn het Guinate Tropical Park (een kleinschalig maar mooi dierenpark), de Jardin de Cactus (een prachtige tuin, ontworpen door de eerder genoemde César Manrique) en Los Hervideros ('kokende potten': grotten, ontstaan door de inwerking van de zee, die de klappen van de golven flink aanzetten).

Als je van grotten houdt, moet je op Lanzarote overigens ook La Cueva de Los Verdes bezoeken. Daar is zelfs een concertzaal ingericht. Je moet wel goed ter been zijn, want het is een fikse wandeling. Het mooiste uitkijkpunt in de buurt van je hotel op Lanzarote is Mirador del Río. César Manrique (wie anders?) heeft gezorgd dat hier een 475 meter hoog uitkijkplatform kwam.

Hotel Lanzarote