Hotel Lanzarote

Lanzarote is een van de Canarische Eilanden, op ongeveer 100 kilometer afstand van Marokko. Het klimaat is er het hele jaar aangenaam. Daarom is Lanzarote zeer in trek bij toeristen. Zeer bijzonder aan Lanzarote is dat het een vulkanisch eiland is. Op voorspraak van de kunstenaar César Manrique is de unieke ruige natuur grotendeels onaangetast. Het toerisme is voornamelijk geconcentreerd in Costa Teguise, Playa Blanca en Puerto del Carmen. Je vindt geen schreeuwerige attracties op Lanzarote, en ook het publiek is over het algemeen wat ouder en rustiger.

Vakanties op Lanzarote (38)

Plaatsen op Lanzarote

Veel mensen huren een auto om vanuit hun hotel op Lanzarote het eiland te verkennen. Dat kan heel goed, want de afstanden op het eiland zijn vrij klein en er is een prima netwerk van wegen. Wil je niet beperkt zijn tot de geasfalteerde wegen, huur dan een jeep met vierwielaandrijving. Het Parque Nacional de Timanfaya is een verplicht nummer. Door vulkaanuitbarstingen van 1730 tot 1736 is hier een soort surreëel maanlandschap ontstaan. Bezoek ook de Fundacion César Manrique, het huis van de kunstenaar die zoveel voor het eiland betekend heeft. Andere bezienswaardigheden in de buurt van je hotel op Lanzarote zijn het Guinate Tropical Park (een kleinschalig maar mooi dierenpark), de Jardin de Cactus (een prachtige tuin, ontworpen door de eerder genoemde César Manrique) en Los Hervideros ('kokende potten': grotten, ontstaan door de inwerking van de zee, die de klappen van de golven flink aanzetten).

Als je van grotten houdt, moet je op Lanzarote overigens ook La Cueva de Los Verdes bezoeken. Daar is zelfs een concertzaal ingericht. Je moet wel goed ter been zijn, want het is een fikse wandeling. Het mooiste uitkijkpunt in de buurt van je hotel op Lanzarote is Mirador del Río. César Manrique (wie anders?) heeft gezorgd dat hier een 475 meter hoog uitkijkplatform kwam.

Praktische informatie over Lanzarote

Taal

De officiële taal in Spanje is het Spaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Spanje heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Spanje heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Spanje zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Spanje is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil. Echter, op de Canarische Eilanden is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Spanje bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/spanje/

Kraanwater

In Spanje wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur op Lanzarote

Best beoordeelde vakanties

Hotel Seaside Los Jameos Playa

Hotel Seaside Los Jameos Playa


9.2

494 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Seaside Los Jameos Playa
Hotel Princesa Yaiza Suite Resort

Hotel Princesa Yaiza Suite Resort


9.2

145 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Princesa Yaiza Suite Resort
SunConnect HD Beach Resort & Spa

SunConnect HD Beach Resort & Spa


9.1

93 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

SunConnect HD Beach Resort & Spa

Foto's en Video

Reistijd naar Lanzarote

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 04:30 uur

Daarom Neckermann

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Bekijk ook