Hotel Ibiza

Ibiza is een Spaans eiland in de Middellandse Zee, dat samen met onder andere Majorca en Minorca tot de Balearen behoort. Tegenwoordig heeft Ibiza de naam een partylocatie voor jongeren te zijn, maar ook toen het massatoerisme nog in de kinderschoenen stond was het al een populair feesteiland. Aan het eind van de jaren zestig van de vorige eeuw waren de hippies de eersten die Ibiza ontdekten. De hippiecultuur is er nooit helemaal verdwenen, maar vakantiegangers die nu een hotel op Ibiza boeken doen dat toch vooral vanwege het gezellige uitgaansleven dat gecentreerd is rond discotheken, clubs en dj’s.

Vakanties op Ibiza 41

Plaatsen op Ibiza

Populaire plaatsen op Ibiza

Naast het feestgedruis lokken ook de meer dan zeventig stranden die verspreid over het 575 vierkante kilometer grote eiland liggen veel toeristen. Met honderdduizenden andere vakantievierders kan het er echter dringen worden, en vooral de zuid- en westkust van Ibiza staan bekend om hun drukke stranden. Als je daar geen zin in hebt, kun je het beter in het noorden of oosten proberen, waar de stranden over het algemeen wat rustiger zijn. Als je zeker wilt zijn van lekker weer kun je je hotel op Ibiza het beste boeken voor de periode tussen half juni en half september. De temperatuur ligt gedurende deze maanden rond 29 graden Celsius. Uitstekende weersomstandigheden dus om overdag op het strand te liggen en ’s avonds lekker uit te gaan.

Met name Ibiza-Stad met zijn talloze clubs en bars biedt wat betreft een avondje stappen goede mogelijkheden. Ook Sant Antoni de Portmany in het noordwesten van het eiland kent een levendig uitgaansgebied. Wat wel eens vergeten wordt tijdens een vakantie in een hotel op Ibiza is de schitterende omgeving. Erg geliefd is natuurpark Ses Salines en het eilandreservaat Es Vedrà is eveneens de moeite waard. Langs de kusten kun je verschillende bijzondere grotten bezoeken, waaronder die van Culleram en Can Marça.

Taal

De officiële taal in Spanje is het Spaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Spanje heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Spanje heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Spanje zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Spanje is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil. Echter, op de Canarische Eilanden is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Spanje bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/spanje/

Kraanwater

In Spanje wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur op Ibiza

Best beoordeelde vakanties

Appartementen Los Pinares


9.4

269 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Appartementen Los Pinares

Hotel Osiris Ibiza


9.1

211 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Osiris Ibiza

Palladium Hotel Don Carlos


9.1

51 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Palladium Hotel Don Carlos

Foto's en Video

Reistijd naar Ibiza

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 02:30 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Ibiza

Azuline Mediterraneo

€ 480p.p.

Vertrek 27-09-2018
8 dagen
Logies

1 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Azuline Mediterraneo

Panoramic

€ 611p.p.

Vertrek 27-09-2018
8 dagen
Logies

Panoramic

Hotel Barceló Portinatx

€ 1.062p.p.

Vertrek 28-09-2018
7 dagen
Logies & ontbijt

1 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Barceló Portinatx

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook