Hotel Gran Canaria
Hotel Gran Canaria

Hotel Gran Canaria

Gran Canaria is een van de Canarische Eilanden, een Spaanse eilandengroep op ongeveer 150 kilometer afstand van de Afrikaanse noordwestkust. Het eiland telt zo’n 850.000 bewoners en kent een subtropisch klimaat, wat inhoudt dat de temperatuur het gehele jaar door tussen de 20 en 27 graden ligt. Het eiland is hierdoor niet alleen zomers een geliefde vakantiebestemming, maar trekt ook ’s winters veel zonliefhebbers naar een van de prachtige hotels op Gran Canaria.
Wat is er te beleven buiten je hotel op Gran Canaria

Verreweg de meeste toeristen komen voor de prachtige stranden van gezellige badplaatsen als Maspalomas, Playa del Inglés en San Augustin of sfeervolle havenstadjes als Puerto de Mogán en Puerto Rico. Zoek je een comfortabele accommodatie voor je zonvakantie? Dan is een hotel op Gran Canaria zeker aan te raden. In je hotel ben je verzekerd van een mooie, ruime kamer met comfortabele bedden en een luxe badkamer, veel gastvrijheid, een prima service en tal van voorzieningen.

Wil je vanuit je hotel op Gran Canaria iets actiefs of cultureels ondernemen, dan zijn er volop mogelijkheden. In de hoofdstad Las Palmas kun je bijvoorbeeld het huis van ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus, de prachtige kathedraal en het museum over de oorspronkelijke bewoners van het eiland bezoeken. Wil je even weg van de hectiek? Wandel dan door de rustige groene Jardín Botánico Canario Viera y Clavijo. Op dinsdagen is het een drukte van belang in de vissersplaats Arguineguin vanwege de grote markt die er plaatsvindt; hét moment om leuke souvenirs en plaatselijke lekkernijen te kopen. Elke vrijdag is er ook markt in het zuidwestelijk gelegen Puerto de Mogán, dat op zichzelf ook de moeite waard is. Het wordt niet voor niets ‘klein Venetië’ genoemd. Heb je tijd over en wil je nog meer zien, dan zijn de authentieke grotwoningen bij Artenara en de vuurtoren Faro de Maspalomas aanraders. Lekker eten? Bestel een vers gegrild visje en Canarische aardappeltje met mojo rojo.

Hotel Gran Canaria