Hotel Fuerteventura
Hotel Fuerteventura

Hotel Fuerteventura

Ben je van plan om je vakantie op de Canarische Eilanden door te brengen, dan is het eiland Fuerteventura absoluut de moeite waard. Fuerteventura is een van de grotere eilanden van de Spaanse archipel, die zich op zo’n honderd kilometer van West-Afrika in de Atlantische Oceaan bevindt. Doordat het toerisme een belangrijke inkomstenbron is op het eiland is het vinden van een goed hotel op Fuerteventura geen enkel probleem.
Wat is er te beleven buiten je hotel op Fuerteventura

Fuerteventura is het resultaat van vulkanische activiteit, waardoor de omgeving er met name in het binnenland bijzonder desolaat - maar prachtig! - uitziet. In het glooiende landschap zijn talloze kale heuvels en bergen te vinden waaruit het vulkanische verleden van het eiland blijkt. Liefhebbers van een uitgestrekte natuur zullen hier tevergeefs op zoek gaan naar bossen of andere groene gebieden. Middels het Parque Natural de Corralejo is er wel een tientallen vierkante kilometers groot duingebied met vanuit de Sahara aangevoerd zand ontstaan, en wandelaars zijn welkom op het beschermde natuureiland Isla de Lobos. Wat je tijdens je verblijf in een hotel op Fuerteventura voornamelijk zult aantreffen zijn schilderachtige vissersplaatsjes, historische bouwwerken zoals in de oude hoofdstad Betancuria, rotsachtige kusten, stranden in verschillende kleuren en uitstekende watersportmogelijkheden.

Met name in het noorden en het westen van Fuerteventura staat vrij vaak een sterke passaatwind, waaraan het eiland overigens ook zijn naam te danken heeft. Hierdoor is Fuerteventura het hele jaar door een waar paradijs voor golf- en windsurfers. De beste surfplekken vind je bij het aan de westkust gelegen El Cotillo en rond Corralejo in het noorden. Corralejo is tegelijkertijd de meest bezochte toeristische stad en de plaats waar de grootste witte stranden liggen. Het westelijke Ajuy heeft juist een opvallend zwart zandstrand. Wie het toeristische hotel van Fuerteventura wil verruilen voor de authentieke eilandcultuur heeft de grootste kans van slagen in kleine dorpjes als Tefia, Vallebrón of Vega de Rio Palmas.

Hotel Fuerteventura