Hotel Fuerteventura

Ben je van plan om je vakantie op de Canarische Eilanden door te brengen, dan is het eiland Fuerteventura absoluut de moeite waard. Fuerteventura is een van de grotere eilanden van de Spaanse archipel, die zich op zo’n honderd kilometer van West-Afrika in de Atlantische Oceaan bevindt. Doordat het toerisme een belangrijke inkomstenbron is op het eiland is het vinden van een goed hotel op Fuerteventura geen enkel probleem.

Vakanties op Fuerteventura 54

Plaatsen op Fuerteventura

Populaire plaatsen op Fuerteventura

Fuerteventura is het resultaat van vulkanische activiteit, waardoor de omgeving er met name in het binnenland bijzonder desolaat - maar prachtig! - uitziet. In het glooiende landschap zijn talloze kale heuvels en bergen te vinden waaruit het vulkanische verleden van het eiland blijkt. Liefhebbers van een uitgestrekte natuur zullen hier tevergeefs op zoek gaan naar bossen of andere groene gebieden. Middels het Parque Natural de Corralejo is er wel een tientallen vierkante kilometers groot duingebied met vanuit de Sahara aangevoerd zand ontstaan, en wandelaars zijn welkom op het beschermde natuureiland Isla de Lobos. Wat je tijdens je verblijf in een hotel op Fuerteventura voornamelijk zult aantreffen zijn schilderachtige vissersplaatsjes, historische bouwwerken zoals in de oude hoofdstad Betancuria, rotsachtige kusten, stranden in verschillende kleuren en uitstekende watersportmogelijkheden.

Met name in het noorden en het westen van Fuerteventura staat vrij vaak een sterke passaatwind, waaraan het eiland overigens ook zijn naam te danken heeft. Hierdoor is Fuerteventura het hele jaar door een waar paradijs voor golf- en windsurfers. De beste surfplekken vind je bij het aan de westkust gelegen El Cotillo en rond Corralejo in het noorden. Corralejo is tegelijkertijd de meest bezochte toeristische stad en de plaats waar de grootste witte stranden liggen. Het westelijke Ajuy heeft juist een opvallend zwart zandstrand. Wie het toeristische hotel van Fuerteventura wil verruilen voor de authentieke eilandcultuur heeft de grootste kans van slagen in kleine dorpjes als Tefia, Vallebrón of Vega de Rio Palmas.

Taal

De officiële taal in Spanje is het Spaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Spanje heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Spanje heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Spanje zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Spanje is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil. Echter, op de Canarische Eilanden is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Spanje bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/spanje/

Kraanwater

In Spanje wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur op Fuerteventura

Best beoordeelde vakanties

Hotel SBH Costa Calma Palace


9.4

21 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel SBH Costa Calma Palace

Hotel Club Elba Carlota


9.1

412 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Club Elba Carlota

Cotillo Sunset


9.2

27 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Cotillo Sunset

Foto's en Video

Reistijd naar Fuerteventura

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 04:30 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Fuerteventura

Hotel Sol Fuerteventura Jandia Mar

€ 666p.p.

Vertrek 23-08-2018
6 dagen
All inclusive

57 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Sol Fuerteventura Jandia Mar

Hotel Barcelo Castillo Beach Resort

€ 636p.p.

Vertrek 23-08-2018
6 dagen
Logies

392 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Barcelo Castillo Beach Resort

Hotel Melia Fuerteventura

€ 951p.p.

Vertrek 23-08-2018
15 dagen
Halfpension

29 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Melia Fuerteventura

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook