Hotel El Hierro

De Canarische Eilanden zijn een deel van het Spaanse grondgebied en liggen in de Atlantische Oceaan. De gemiddelde afstand tot het West-Afrikaanse vasteland bedraagt 150 kilometer. In het uiterste zuidwesten van de archipel ligt El Hierro, in het Nederlands ook wel bekend als Ferro. El Hierro heeft de meest westelijke ligging van de Canarische Eilanden. Het is tevens het kleinste bewoonde eiland van de groep en heeft een inwoneraantal van ongeveer 11.000 mensen. Vergeleken met naastgelegen eilanden trekt het relatief weinig toeristen. De mensen die een hotel op El Hierro boeken komen hier voor de rust, de stilte en het landschap.

Vakanties in El Hierro

Plaatsen in El Hierro

Populaire plaatsen in El Hierro

Net als de overige Canarische Eilanden is ook El Hierro van vulkanische oorsprong. Hierdoor heeft het een zeer bergachtig binnenland. In tegenstelling tot de meeste andere eilanden van de archipel is El Hierro geen bestemming voor een strandvakantie. Doordat de kustlijn wordt bepaald door hoge kliffen en rotspunten heeft het eiland zelfs vrijwel geen strandgebieden. Wat je hier wel vindt is een ruig landschap met bergruggen, vulkaankraters en bossen. Je kunt er lange wandelingen maken door een unieke omgeving. Wie vanuit zijn hotel op El Hierro toch het strand wil bezoeken kan naar Tamaduste of La Restinga gaan.

Een andere reden waarom niet veel toeristen een hotel op El Hierro reserveren, is zijn beperkte bereikbaarheid. Er is een kleine luchthaven bij de hoofdstad Valverde. Via dit vliegveld worden alleen vluchten van en naar het Canarische eiland Tenerife uitgevoerd. Daarnaast is er een ferrydienst, die ook uitsluitend verbindingen onderhoudt met Tenerife. Door het beperkte toerisme en het feit dat El Hierro voor 60% beschermd is kun je nog veel zien van het authentieke eilandleven. Men leeft er slechts van ambachten, landbouw en visserij. Pittoreske plaatsjes zijn onder andere Sabinosa in het westen en Isora in het oosten.

Taal

De officiële taal in Spanje is het Spaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Spanje heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Spanje heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Spanje zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Spanje is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil. Echter, op de Canarische Eilanden is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Spanje bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/spanje/

Kraanwater

In Spanje wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in El Hierro

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook