Hotel El Hierro
Hotel El Hierro

Hotel El Hierro

De Canarische Eilanden zijn een deel van het Spaanse grondgebied en liggen in de Atlantische Oceaan. De gemiddelde afstand tot het West-Afrikaanse vasteland bedraagt 150 kilometer. In het uiterste zuidwesten van de archipel ligt El Hierro, in het Nederlands ook wel bekend als Ferro. El Hierro heeft de meest westelijke ligging van de Canarische Eilanden. Het is tevens het kleinste bewoonde eiland van de groep en heeft een inwoneraantal van ongeveer 11.000 mensen. Vergeleken met naastgelegen eilanden trekt het relatief weinig toeristen. De mensen die een hotel op El Hierro boeken komen hier voor de rust, de stilte en het landschap.
Wat is er te beleven buiten je hotel op El Hierro

Net als de overige Canarische Eilanden is ook El Hierro van vulkanische oorsprong. Hierdoor heeft het een zeer bergachtig binnenland. In tegenstelling tot de meeste andere eilanden van de archipel is El Hierro geen bestemming voor een strandvakantie. Doordat de kustlijn wordt bepaald door hoge kliffen en rotspunten heeft het eiland zelfs vrijwel geen strandgebieden. Wat je hier wel vindt is een ruig landschap met bergruggen, vulkaankraters en bossen. Je kunt er lange wandelingen maken door een unieke omgeving. Wie vanuit zijn hotel op El Hierro toch het strand wil bezoeken kan naar Tamaduste of La Restinga gaan.

Een andere reden waarom niet veel toeristen een hotel op El Hierro reserveren, is zijn beperkte bereikbaarheid. Er is een kleine luchthaven bij de hoofdstad Valverde. Via dit vliegveld worden alleen vluchten van en naar het Canarische eiland Tenerife uitgevoerd. Daarnaast is er een ferrydienst, die ook uitsluitend verbindingen onderhoudt met Tenerife. Door het beperkte toerisme en het feit dat El Hierro voor 60% beschermd is kun je nog veel zien van het authentieke eilandleven. Men leeft er slechts van ambachten, landbouw en visserij. Pittoreske plaatsjes zijn onder andere Sabinosa in het westen en Isora in het oosten.