Hotel Costa Dorada
Hotel Costa Dorada

Hotel Costa Dorada

Met de Costa Dorada wordt de Spaanse kuststrook bedoeld die zo'n beetje de hele provincie Tarragona beslaat. Veel mensen boeken een hotel Costa Dorada om aan zee te genieten van het gunstige klimaat en leuke uitstapjes te maken. Bekende badplaatsen in deze regio zijn Salou en Cambrils. Deze steden zijn erg gericht op het massatoerisme, waardoor je bijna zou vergeten dat er nog veel meer te zien is. Denk aan historische plaatsen met oude bouwwerken, musea en mooie natuur. Veel sportievelingen komen naar de Costa Dorada om te watersporten, fietsen en wandelen.
Wat is er te beleven buiten je hotel aan de Costa Dorada

Het natuurpark Delta de l'Ebre beslaat ruim 300km² en bevat een grote verzameling flora en fauna. Zo vind je er rijstvelden, duinen, baaien en drassige gebieden. Het is mogelijk om met een bootje door de omgeving te varen. Er leven meer dan 300 vogelsoorten, iets meer dan de helft van wat er in heel Europa voor komt. In het water komen dan weer veel vissoorten voor. Iets heel anders in de buurt van je hotel Costa Dorada vind je in het dorpje Benifallet. Hier zijn verschillende grotten te vinden die je kunt bezoeken. Naast opgravingen zie je er natuurlijk veel stalactieten en stalagmieten.

Liefhebbers van oude gebouwen kunnen zich in de buurt van het hotel Costa Dorada dagen vermaken. In het historische stadje Tortosa vind je onder meer een kathedraal, kasteel en klooster die open zijn voor publiek. In de stad Tarragona staat een amfitheater uit de 2e eeuw. Andere resten uit de Romeinse tijd zijn een comitium, aquaduct en circus. In het archeologisch museum kun je resten uit deze en andere tijden bekijken. Iets nieuwer is de Santa Maria Kathedraal, die met een indrukwekkende bouwstijl erg opvalt. Voor een mooi uitzicht is een bezoekje aan het klooster van Montserrat niet te missen.

Hotel Costa Dorada