Hotel Costa del Sol
Hotel Costa del Sol

Hotel Costa del Sol

Als je zin hebt in een pretentieloze vakantie vol zon, zee en strand, boek je natuurlijk een hotel aan de Costa del Sol. Letterlijk betekent de naam "kust van de zon", en dat is niet voor niets. Je zit hier aan de zuidkust van Spanje, pal aan de Middellandse Zee. Om precies te zijn staat je hotel aan de Costa del Sol in de provincie Málaga, die deel uitmaakt van de autonome regio Andalusië. De officiële taal is Spaans ("Castellano", Castiliaans), maar in dit toeristische gebied kun je ook heel ver komen met alleen Engels.
Wat is er te beleven buiten je hotel aan de Costa del Sol

Je kunt natuurlijk iedere dag in de buurt van je hotel aan de Costa del Sol blijven, maar er is genoeg te zien in de omgeving. In de stad Estepona zijn veel historische overblijfselen zoals de kerk Santa María de los Remedios, de Clock Tower, het San Luis Castle en natuurlijk de oude vissershaven. In Almuñécar staat het San Miguel kasteel en kun je lekker ontspannen in het Majuelo Park. In Málaga, de op één na grootste stad van Andalusië vind je talloze musea en historische gebouwen. Bezoek vooral het Arabische fort Alcázaba, de kathedraal van Málaga, de haven en de Jardin de la Conceptión.

Je hotel aan de Costa del Sol staat midden in een toeristisch gebied, dus reken maar dat je in de omgeving ook leuk kunt winkelen. Ga bijvoorbeeld naar Marbella. Hier vind je La Cañada, het grootste winkelcentrum van de gehele regio. In La Cañada kun je in een groot aantal modewinkels terecht voor merkkleding. Verder is er een doe-het-zelfzaak en zijn er genoeg terrasjes en eetgelegenheden. Parkeren is nooit een probleem. El Corte Inglés in Málaga is een groot warenhuis waar je schoenen, tassen, cd's, boeken en speelgoed kunt kopen. In Fuengirola kun je voor alle denkbare artikelen terecht in winkelcentrum Miramar.

Hotel Costa del Sol