Hotel Costa Brava
Hotel Costa Brava

Hotel Costa Brava

De Costa Brava - dat ‘ruige kust’ betekent - is een 200 kilometer lange kuststrook aan de Middellandse Zee, in het Spaanse Catalonië. Er heerst een heerlijk mediterraan klimaat met warme (vaak zelfs hete) zomers en milde winters. Aan zee liggen gezellige badplaatsen als Blanes, Lloret de Mar, Roses en l’Estartit. Of je nu lekker aan het strand wilt liggen, vooral voor het uitgaansleven komt of culturele uitstapjes in de omgeving wilt maken, een hotel aan de Costa Brava is een prima uitvalsbasis voor een vakantie in deze streek.
Wat is er te beleven buiten je hotel aan de Costa Brava

Elk hotel aan de Costa Brava beschikt in de regel over ruime kamers met een balkon, luxe badkamer en comfortabele bedden. Uiteraard heb je keus tussen logies met ontbijt, halfpension, volpension en zelfs all-inclusive, zodat je het arrangement precies kunt afstemmen op jouw vakantiewensen. Alle accommodaties bevinden zich nabij het strand en/of centrum, zodat je nooit ver hoeft te lopen om naar zee te gaan, te shoppen of de bruisende cafés, discotheken en clubs te bezoeken.

Vanuit je hotel aan de Costa Brava bereik je binnen een mum van tijd interessante bezienswaardigheden, of je nu deelneemt aan een van de vele boeiende excursies of op eigen houtje iets cultureels wilt ondernemen. Je kunt bijvoorbeeld een dag naar Barcelona, met de sfeervolle, drukke La Rambla, het rustieke Parc Guëll, de imposante Sagrada Familía en talloze andere mooie bouwwerken van Gaudí. Of ga naar Figueres, naar het Teatre-museu de Dalí, waar je in een bizar gebouw kennismaakt met de surrealistische schilderijen, beelden en installaties van de wereldberoemde Spaanse kunstenaar. 's Avonds strijk je neer op een van de vele gezellige terrassen, waar je je tegoed kunt doen aan Spaanse lekkernijen als paella, tapas, zeevruchten of gazpacho, waar je natuurlijk een heerlijke sangria, sprankelende cava of een lekkere koude cerveza bij drinkt.

Hotel Costa Brava