Hotel Costa Blanca
Hotel Costa Blanca

Hotel Costa Blanca

De Costa Blanca is een kuststrook in Spanje die loopt van Denia tot Pilar de la Horadada. De letterlijke vertaling is 'witte kust' en slaat op de witte zandstranden die het gebied rijk is. Veel mensen boeken een hotel Costa Blanca om te verblijven in een van de populaire badplaatsen. Hiertoe behoren onder meer Calp en Benidorm. Deze steden hebben alles waar je als toerist naar op zoek bent: plek om te zonnen, winkels, horeca- en uitgaansgelegenheden. Wie zich alleen daartoe beperkt mist echter de mooie omgeving. Tussen de grote steden bevinden zich veel kleine dorpjes met historie.
Wat is er te beleven buiten je hotel aan de Costa Blanca

Het natuurpark Penyal d'lfac is het meest bijzondere natuurverschijnsel van de Costa Blanca. Op de rots, die meer dan 300 meter hoog is groeien planten die je nergens anders zal vinden. Wie de wandeling naar de top aandurft wordt ook nog eens beloond met een indrukwekkend uitzicht. Wellicht kun je bij helder weer je hotel Costa Blanca zien liggen. De Cuevas de Canalobre zijn kalksteengrotten in het dorpje Busot. Tijdens een rondleiding kom je langs stalactieten en stalagmieten die mooi verlicht zijn. In het stadje Elx bevindt zich een palmbomenpark dat de naam Huerto del Cura heeft gekregen.

Het kustplaatsje Villajoyosa is wereldberoemd vanwege de kleurrijke huisjes. Zoetekauwen kunnen er in het chocolademuseum zien hoe deze lekkernij gemaakt wordt. Geschiedenisliefhebbers kunnen vanaf het hotel Costa Blanca een bezoek brengen aan Guedelest. Het kasteel biedt je niet alleen een mooi uitzicht over de omgeving, het is ook een museum waar over oude tijden verteld wordt. En die geschiedenis kom je ook tegen in Altea. De historische binnenstad bevat onder meer een kerk en karakteristieke witte huizen. Benidorm is dé toeristenplek bij uitstek. Deze over the top badplaats is leuk om een middagje te shoppen of gewoon even rond te kijken.

Hotel Costa Blanca