Hotel Spanje

Spanje is van oudsher een belangrijke bestemming voor vakantiegangers. Het Zuid-Europese land behoort al jaren tot de top van landen met het grootste aantal toeristen per jaar, en de mogelijkheden en het aantal te bezoeken locaties zijn eindeloos vanuit een van de hotels in Spanje. Door de prachtige stranden en de aangename temperatuur van de Middellandse Zee zijn vooral de kustgebieden populaire reisdoelen. En met een totale lengte van bijna 5.000 kilometer heeft Spanje bovendien genoeg kustlijn om er een geschikte locatie te kunnen vinden.

Vakanties in Spanje 559

Regio's in Spanje

Populaire regio's in Spanje

Vakantie Ibiza

Kies uit 42 accommodaties.

Bekijk deze regio (42)
Vakantie Ibiza

Vakantie Mallorca

Kies uit 96 accommodaties.

Bekijk deze regio (96)
Vakantie Mallorca

Vakantie Tenerife

Kies uit 79 accommodaties.

Bekijk deze regio (79)
Vakantie Tenerife

Traditioneel trekken met name de Costa Brava, de Costa Dorada en de Costa del Maresme in het noorden veel vakantiegangers, maar ook de Costa del Sol en de Costa de la Luz in Zuid-Spanje staan bekend om hun aantrekkelijke stranden en uitstekende toeristenresorts. Tussen de noordelijke en zuidelijke costa's liggen grotere kuststeden als Barcelona, Valencia, Alicante en Málaga. Als je naast zon en zee ook van cultuur houdt, zal een hotel in Spanje in een van deze plaatsen je zeker bevallen. Er zijn onder andere veel op kunst gerichte musea en talloze eeuwenoude bezienswaardigheden. De in het binnenland gelegen Spaanse hoofdstad Madrid is wat dat betreft natuurlijk ook niet te missen. Hier kun je een groot aantal musea en monumentale bouwwerken vinden, zoals de beroemde poort Puerta de Alcalá, de Almudenakathedraal en het Pradomuseum.

In het zuidelijke binnenland van Spanje ligt de grote stad Granada, die eveneens bekend staat om zijn vele monumenten. De Kathedraal van Granada is bijvoorbeeld een van de grootste ter wereld, maar dé blikvanger van de stad is het Alhambra. Dit middeleeuwse Morenpaleis is wereldberoemd vanwege zijn kunstschatten, architectuur en decoraties. Voor natuurliefhebbers heeft het land prachtige landschappen met hoogvlaktes, heuvels, bergketens, bossen, reservaten en ruige kusten. Een hotel in Spanje is synoniem aan een afwisselende vakantie in een uniek land.

Taal

De officiële taal in Spanje is het Spaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Spanje heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Spanje heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Spanje zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Spanje is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil. Echter, op de Canarische Eilanden is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Spanje bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/spanje/

Kraanwater

In Spanje wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

Best beoordeelde vakanties

Hotel H10 Conquistador


9.4

2321 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel H10 Conquistador

Appartementen Los Pinares


9.4

258 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Appartementen Los Pinares

Las Casitas


9.5

27 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Las Casitas

Foto's en Video

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Last minutes naar Spanje

High Tech Petit Palace Puerta del Sol

€ 185p.p.

Vertrek 23-08-2018
5 dagen
Logies & ontbijt

6 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

High Tech Petit Palace Puerta del Sol

Hotel Olé Galeon Ibiza

€ 631p.p.

Vertrek 23-08-2018
5 dagen
Halfpension

51 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Olé Galeon Ibiza

Aparthotel THB Flora

€ 585p.p.

Vertrek 23-08-2018
6 dagen
Logies & ontbijt

187 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Aparthotel THB Flora

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook