Hotel Madeira
Hotel Madeira

Hotel Madeira

Wie zijn vakantie op een prachtig eiland midden in de Atlantische Oceaan wil vieren, moet zeker eens naar Madeira. Het ligt op zo’n 700 kilometer voor de Marokkaanse kust, maar maakt deel uit van Portugal. Daardoor kan je er gewoon met euro’s betalen. Madeira is het grootste eiland van de gelijknamige archipel, waar verder onder andere het kleinere Porto Santo deel van uitmaakt. Als je een hotel op Madeira boekt, verblijf je op een eiland dat ook wel de ‘Parel van de Atlantische Oceaan’ wordt genoemd.
Wat is er te beleven buiten je hotel op Madeira

Het 740 vierkante kilometer grote Madeira is vooral bekend vanwege zijn afwisselende landschap dat bestaat uit heuvels, bergen, valleien en kloven. De bergketens in het binnenland bereiken hoogtes van ruim 1.800 meter en zorgen aan de kust voor gebieden met steile rotsen, kliffen en baaien. Het groene eiland valt daarbij op door de gevarieerde flora. Vooral op het noordelijke deel van het eiland vind je nog veel oervegetatie, zoals in het Madeira Natuurpark. De meeste toeristen die op Madeira een hotel reserveren doen dat echter in de hoofdstad Funchal aan de zuidkust.

Met meer dan 110.000 inwoners is Funchal de grootste stad van de Madeira-archipel en vormt het een goede uitvalsbasis om de rest van de eilandengroep te ontdekken. Net als het overgrote deel van de kust vind je bij Funchal een heuvelachtig rotslandschap dat snel in hoogte toeneemt. Om van het strand te genieten moet je bij São Lourenço, Ribeira Brava of Calheta zijn, waar relatief kleine en soms kunstmatig aangelegde zandstranden liggen. Je kunt ook de boot naar Porto Santo nemen. In tegenstelling tot Madeira vind je op dit eiland geen hoge bergtoppen, maar een schitterend zandstrand met een lengte van negen kilometer. Voor een diverse natuurvakantie is een hotel op Madeira dus zeker aan te bevelen.

Hotel Madeira