Hotel Algarve
Hotel Algarve

Hotel Algarve

De Algarve is een veel bezochte vakantiebestemming die de gehele zuidkust van Portugal omvat. Het gebied geniet vooral bekendheid vanwege zijn prachtige stranden, het lekkere weer en de grillige kuststrook. Hoewel het boeken van een hotel in de Algarve dankzij het mediterrane klimaat in elk jaargetijde kan, zorgt de zomer er toch wel voor de meeste drukte. De zonnige streek trekt dan namelijk miljoenen toeristen. Zij kiezen over het algemeen voor een vakantie in het gebied dat westelijk van de regionale hoofdstad Faro ligt. Hier is het kustlandschap ook het meest fotogeniek. Het bestaat vooral uit geel gekleurde kliffen die uit zee oprijzen, terwijl de wind en het water in de loop van de tijd talloze bijzonder gevormde rotsformaties en grotten hebben uitgesleten. Met name de streek rond Lagos in het westen van de Algarve staat bekend om zijn opvallende door erosie vormgegeven kust.
Wat is er te beleven buiten je hotel aan de Algarve

Een van de mooiste stranden aan de Algarve is Praia da Marinha. Uiteraard zijn er tussen de kliffen en rotspartijen door ook de nodige baaien en goudgele stranden te vinden, zoals het bij het toeristenplaatsje Silves gelegen Armação de Pêra. Andere populaire badplaatsen voor een vakantie in een hotel aan de Algarve zijn Albufeira, Alvo en Carvoeiro. Wil je meer dan alleen zonnen of lekker even afkoelen in zee, dan tref je hier legio mogelijkheden voor watersport aan. Naast windsurfen en zeilen heeft Zuid-Portugal bijvoorbeeld ook de betere surfkusten van Europa. Bekende spots zijn onder andere Arrifana, Praia da Luz en Sagres.

Ga je liever op in de lokale cultuur van de Algarve, dan hebben steden als Faro en Lagos diverse bezienswaardigheden. Voor natuurliefhebbers ligt ten oosten van Faro het beschermde natuurgebied Ria Formosa, en ook het heuvelachtige binnenland is prachtig. Wie in een hotel aan de Algarve verblijft, mag Kaap Sint-Vincent ook niet overslaan. Deze imposante kaap vormt het uiterste zuidwesten van het Europese vasteland.

Hotel Algarve