Hotel Portugal
Hotel Portugal

Hotel Portugal

In Portugal een hotel boeken betekent kennismaken met het land van de trotse zeevaarders en koene ontdekkingsreizigers als Hendrik de Zeevaarder. Maar Portugal is ook het land van de saudade, een gevoel van heimwee, verlangen en melancholie dat de kern vormt van het beroemde Portugese levenslied: de fado. Het is bovendien een land dat gezegend is met een prachtige natuur, een mild klimaat en een kustlijn met ellenlange witte zandstranden die zich uitstrekken van Viana do Castelo aan de noordelijke grens met Spanje tot een stukje land dat ooit het einde van de wereld werd genoemd, de Cabo de São Vicente, het meest zuidwestelijke puntje van Europa in de Algarve.
Wat is er te beleven buiten je hotel in Portugal

Met zijn rijke geschiedenis, ongekende gastvrijheid en vele zonuren is Portugal bij uitstek een land om vakantie te vieren en vanuit een hotel in Portugal kun je kennismaken met dit authentieke Zuid-Europese land. In Noord-Portugal tref je nog een grotendeels ongerepte natuur aan met kans op verlaten stranden langs de Costa Verde, oftewel de groene kust. Dit is dan ook de groene tuin van Portugal, waar de Douro kronkelend doorheen stroomt, omzoomd met wijngaarden die al eeuwenlang de druiven leveren voor de befaamde portwijnen. In deze regio bezoek je ook de beroemde wijnkelders van Porto.

In Centraal Portugal langs de Costa Prata is authenticiteit het kernwoord en hier vind je prachtige steden als de universiteitsstad Coimbra. Ben je een echte cultuurliefhebber, maar houd je ook van strand? Boek dan een hotel aan de Costa de Lisboa. De hoofdstad Lissabon met zijn Castelo de São Jorge, bekende Torre de Belém en talloze fado-lokalen in de sfeervolle wijk Alfama ligt dan binnen handbereik. Zoek je een hotel in Portugal om van zon, zee en strand te genieten? Ontdek dan de Algarve, met zijn prachtige stranden aan de Atlantische Oceaan.

Hotel Portugal