Hotel Yucatan
Hotel Yucatan

Hotel Yucatan

Met zijn afwisselende landschap en prettige klimaat doet Mexico het goed als vakantieland. Heb je interesse om een paar weken te boeken in het Midden-Amerikaanse land, dan zijn er veel plaatsen om uit te kiezen. Een van de meest bezochte gedeeltes van Mexico is Yucatán. Dit is een schiereiland dat de Golf van Mexico vormt en in het oosten aan de Caribische Zee grenst. De regio is goed ingesteld op toeristen en het vinden van een hotel in Yucatán hoeft daarom geen enkel probleem te zijn. Gezien de vele vakantiegangers die hier jaarlijks komen is op tijd reserveren echter aanbevolen.
Wat is er te beleven buiten je hotel in Yucatan

Iets anders om rekening mee te houden is het klimaat van Yucatán. Met de Atlantische Oceaan en het Caribisch Gebied vlakbij, loopt het Mexicaanse schiereiland extra veel kans op stormen die zich boven het zeeoppervlak ontwikkelen en uitgroeien tot orkanen. Het orkaanseizoen loopt van april tot in november, en in deze periode valt de meeste regen op het schiereiland. De aangewezen tijd voor een vakantie in een hotel op Yucatán is dus van december tot en met april. Met gemiddeld 28 graden Celsius overdag is het weliswaar iets koeler dan in de zomer, maar de weersomstandigheden zijn een stuk stabieler.

Een andere benaming voor Yucatán is het Mayaschiereiland. Het gebied heeft deze naam gekregen vanwege de ontelbare ruïnesteden en andere overblijfselen uit het Mayatijdperk. Hoewel de Maya’s de streek al ruim voor de jaartelling bewoonden, beleefde de cultuur zijn hoogtepunt tussen 1000 en 1500. Als je van een culturele vakantie houdt, moet je zeker een bezoek brengen aan Chichén Itzá. Om er niet te ver vandaan te zitten, kun je je hotel op Yucatán het best bij het plaatsje Tinúm reserveren. In de omgeving zijn nog meer historische bezienswaardigheden, zodat je altijd wel een interessant uitstapje kan maken.

Hotel Yucatan