Hotel Mexico
Hotel Mexico

Hotel Mexico

Over Mexico zijn al heel wat liedjes geschreven en dat is natuurlijk niet zomaar. Het land wordt bezongen als jaarrond zomerbestemming, maar spreekt ook tot de verbeelding vanwege zijn monumentale historisch-culturele erfgoed. Daarbij is Mexico enorm uitgestrekt. Het is het grootste land van Midden-Amerika en dat wordt nog eens benadrukt door de aanzienlijke klimaatverschillen en het afwisselende landschap. Wil je een vakantie in een hotel in Mexico boeken, dan kun je dus veel kanten op. Traditionele bestemmingen zijn het centraal gelegen Guadalajara, Monterrey in het noorden van het land en Cancun en Playa del Carmen op het oostelijke schiereiland Yucatán.
Wat is er te beleven buiten je hotel in Mexico

De populaire kustresorts op Yucatán vallen op door hun witte stranden en het vlakke landschap, maar dit zijn zeker geen typische kenmerken voor de rest van Mexico. Het binnenland kent aanzienlijk meer hoogteverschillen en wordt doorsneden door meerdere bergmassieven. De Sierra Nevada is daarvan het bekendst, maar afgezien daarvan zijn er nog drie andere berggebieden die het landschap domineren. Plaatsen als Monterrey en vooral Guadalajara liggen hierdoor op grote hoogte. Naast bergen, hoogvlaktes en woestijnen heeft het land ook een heus tropisch regenwoud. Als je dit oerbos wilt bezoeken, kun je je hotel in Mexico het beste op Yucatán reserveren.

Met zowel een zee in het westen als het oosten beschikt Mexico over een gevarieerd aanbod kustbestemmingen. De populairste kustgebieden bevinden zich op het schiereiland Yucatán. Vooral Cancun trekt veel toeristen, maar ook het naastgelegen Playa del Carmen is een geliefd vakantieoord. Hier aan de Riviera Maya liggen nog talloze andere badplaatsjes en een groot aantal aantrekkelijke stranden. Aan de westkust van het land is Acapulco verreweg de belangrijkste zee- en strandbestemming. Een heel bijzondere locatie voor een vakantie in een hotel in Mexico is Cabo San Lucas. Dit ligt op de uiterste zuidpunt van het langgerekte schiereiland Baja California.

Hotel Mexico