Hotel Mauritius
Hotel Mauritius

Hotel Mauritius

Het eiland Mauritius ligt in de Indische Oceaan, 855 kilometer ten oosten van Madagaskar. Het is gevormd door vulkaanwerking en wordt omgeven door koraalriffen. Het centrale plateau van ruim 600 meter hoog bestaat uit lava en ander vulkanisch gesteente. In het binnenland zijn enkele rivieren, meren en watervallen. De kust is smal, maar heeft volgens sommigen de mooiste stranden van de wereld, met schitterende lagunes en zand dat van goud lijkt. Het uitzicht vanuit je hotel op Mauritius is een en al natuurschoon. Toerisme is een belangrijke spil van de economie op het eiland, vooral langs de Grand Baie.
Wat is er te beleven buiten je hotel op Mauritius

Je hotel op Mauritius wordt omringd door unieke flora en fauna. Maak eens een wandeling door het ruige Black River Gorges National Park (let op: de bewegwijzering is net zo wild als het landschap. Laat je vooraf goed informeren over een geschikte route). In het bos leven meer dan 300 soorten planten en negen soorten vogels die alleen op Mauritius voorkomen. Vroeger leefde hier ook de dodo, een bosvogel. Inmiddels is hij uitgestorven, vermoedelijk door ontbossing omdat veel suikerrietplantages werden aangelegd. De veelgehoorde theorie dat hij tot het laatste exemplaar zou zijn opgegeten is niet aannemelijk, want de dodo oftewel walgvogel was helemaal niet lekker.

Vanuit je hotel op Mauritius zijn diverse excursies mogelijk. Een zeer geliefde attractie wordt gevormd door de botanische tuinen van Pamplemousses (Sir Seewoosagur Ramgoolam Botanic Garden), 11 kilometer buiten Port Louis. Er groeien prachtige grote waterlelies. Het droomeiland Ile aux Cerfs is vanaf Mauritius binnen 20 minuten per vissersboot te bereiken. Geniet van de tropische stranden met palmbomen en de prachtige lagunes. Ga watersporten, laat je verwennen in een van beide restaurants en verlaat het eiland weer aan het eind van de middag. Voor een dagje winkelen moet je in Port Louis zijn.

Hotel Mauritius