Hotel Malediven
Hotel Malediven

Hotel Malediven

Wist je dat de Malediven uit meer dan 1.100 koraaleilanden bestaan? Deze liggen midden in het grote blauw van de Indische Oceaan, op ongeveer 750 kilometer afstand van Sri Lanka. Zodra het vliegtuig de landing inzet, ontwaart zich een prachtig groene eilandengroep omgeven door parelwitte zandstranden in een helderblauwe zee. Op de Malediven kun je genieten van een warm, tropisch klimaat. Een groot voordeel van het feit dat het hier om eilanden gaat, is dat er altijd een lekker verkoelend briesje waait. De meeste mensen die een hotel op de Malediven boeken houden van zon, zee en strand. Én van rust! Ook de gastvrijheid wordt enorm gewaardeerd.
Wat is er te beleven buiten je hotel op de Malediven

Een hotel op de Malediven staat symbool voor verregaande service; veelal biedt men een all-inclusive arrangement aan. Lekker luieren op en rond het zwembad van je resort is een optie, maar het is ook zeker de moeite waard om het binnenland te ontdekken. Onder begeleiding van een gids kun je geweldige wandeltochten maken. Deze brengen je langs kokospalmen, bananenplanten en bamboe. Dichter bij de kust – in de brakke wateren – groeien mangrovestruiken. Vind je het leuk om in contact te komen met de lokale bevolking? Dan moet je naar een theehuis gaan. Zoals gebruikelijk in een islamitisch land drinken de mensen hier geen alcohol. Theehuizen fungeren als de lokale cafeetjes, en hier speelt zich het sociale leven van de bewoners van de Malediven af.

Ook de onderwaterwereld van de Malediven is de moeite van het ontdekken waard, met een kleurenspel van de mooiste tropische vissen. Met een scuba-uitrusting ben je één met de onderwaterwereld, maar ook met enkel een snorkeluitrusting zie je al heel veel van het kleurrijke onderwaterleven. De directe omgeving van de kust is het leefgebied van de goedaardige walvishaai en de speelse dolfijn. Laatste tip: als je een hotel op de Malediven wilt boeken, doe dit dan buiten het regenseizoen om. In de periode mei tot juli valt hier relatief veel regen. Daar komt bij dat de Malediven een prima winterzonbestemming vormen.