Hotel Kaapverdië
Hotel Kaapverdië

Hotel Kaapverdië

Uitermate geschikt voor een vakantie met kleine kinderen vanwege de betrekkelijk korte vliegtijd en het heerlijke klimaat, bijna vier seizoenen op een rij, is Kaapverdië. Deze tropische eilandengroep is gelegen aan de westkust van Afrika. Als voormalige kolonie van Portugal wordt er Portugees gesproken, maar ook Kaapverdisch Creools. De eilanden zijn erg populair aan het worden als vakantiebestemming, dus als je het massatoerisme wilt ontwijken, grijp dan nu je kans en boek een hotel Kaapverdië voor een culturele strandvakantie. Vooral de eilanden Boa Vista en Sal zijn in trek bij zonaanbidders. Sal dankt de naam aan de zoutwinning, die daar jarenlang zorgde voor inkomen.
Wat is er te beleven buiten je hotel op Kaapverdië

Op Kaapverdië combineer je cultuur met zon en zee. Van de tien eilanden zijn er negen bewoond. Kies een eiland met een hotel Kaapverdië uit als uitvalsbasis of ga eilandhoppen. De hoofdstad Praia ligt op het eiland Santiago. Hier vind je een scheepvaartmuseum, een paleis en het oude stadhuis die een bezoek waard zijn. Dan vind je ook op dit eiland een stukje cultureel erfgoed; Musea da Tabanka. De culturele hoofdstad van Kaapverdië is echter niet Praia, maar Mindelo op eiland Soa Vicente. Deze historische stad is rijk aan oude koloniale cultuur. Cidade Velha sla je niet over als je een adembenemende zonsopgang of -ondergang wilt meemaken. De stad ligt tussen de zee en de monding van een bergkloof. Hike omhoog naar het fort van Soa Filipe voor een nóg mooier uitzicht.

Ook voor pareltjes in de natuur kun je terecht op Kaapverdië. Boek een hotel Kaapverdië dichtbij de ongerepte natuur om het helemaal mee te maken. Op Fogo, een vulkanisch eiland, ligt het gelijknamige nationale park. Hier ligt de 3000 meter hoge Pico do Fogo. Voor een actieve en spannende dag beklim je deze vulkaan samen met een gids. Wandelen en dieren spotten doe je op eiland Santiago in Nationaal Park Serra Malagueta. Bezoek op Sal Pedra de Lume, een zoutmeer waar vroeger zout werd gewonnen.

Hotel Kaapverdië