Hotel Santorini
Hotel Santorini

Hotel Santorini

Santorini (dat ook wel Thira wordt genoemd) is het meest zuidelijke eiland van de Cycladen, een Griekse archipel in de Egeïsche Zee. Zomers ligt de temperatuur hier rond de 27 graden, maar ook in de winter (wanneer het kwik zo’n 16 graden aanwijst) is het een heerlijke plek voor een ontspannende vakantie. Zoek je een goede accommodatie voor je verblijf op dit mooie eiland, dan is op Santorini een hotel boeken zeker aan te raden.
Wat is er te beleven buiten je hotel op Santorini

Een hotel op Santorini staat garant voor een prettige, ruime kamer met uitstekende bedden, een luxe badkamer en een eigen balkon of zitje buiten. Uiteraard kun je er gebruikmaken van diverse faciliteiten en voorzieningen, zoals het zwembad, een bar en restaurant, parkeerplaatsen en kluisjes. Je hotel is ook een prima uitvalsbasis om het eiland te verkennen. Lekker zwemmen en aan het strand liggen kan het beste aan de vlakke oostkust, waar je bij Kamari, Perivolos en Perissa een azuurblauwe zee en prachtige stranden vindt. In het oosten van het eiland liggen ook verschillende wijngaarden, waar heerlijke wijnen worden geproduceerd.

De mooie, ruige westkust bestaat uit steile rotsen en vertoont sporen van vroegere vulkaanuitbarstingen. Op de hoge randen van de oude vulkaankrater hebben bewoners in de loop der eeuwen schilderachtige dorpen gebouwd. Wandel erdoorheen en je zult je verbazen over de adembenemende schoonheid van de huisjes, kerken en het uitzicht over de zee en de rest van het eiland. Wat je ook niet moet overslaan tijdens een verblijf op Santorini in een hotel is de fascinerende hoofdstad Fira, die op de steile kliffen ligt en uit een wirwar van smalle straatjes met winkeltjes, cafés en taverna’s bestaat. Je kunt er heerlijk rondslenteren, mooie souvenirs kopen, het archeologisch museum bezoeken en een verkoelend drankje nemen op een van de vele sfeervolle terrassen. Onder aan de kliffen bevindt zich de oude haven, die ook zeker de moeite waard is.

Hotel Santorini