Hotel Samos
Hotel Samos

Hotel Samos

Samos is een van de grootste en meest veelzijdige eilanden van Griekenland. Rondom je hotel op Samos vind je alles waar Griekenland zo bekend om staat: een azuurblauwe zee en fijne stranden, maar ook witte dorpjes en authentieke haventjes. Toch maakt het toerisme op Samos een minder massale indruk dan op de andere populaire eilanden. Je kunt er heerlijk wandelen, en er zijn talloze bezienswaardigheden. Kijk in op Samos wel uit voor schorpioenen. Een schorpioenenbeet is niet gevaarlijk maar wel pijnlijk, dus reden voor een bezoek aan de dokter.
Wat is er te beleven buiten je hotel op Samos

Samos wordt ook wel het groene eiland genoemd; het hoe en waarom merk je direct zodra je in je hotel op Samos arriveert. Je kunt op het eiland heerlijk wandelen langs prachtige routes, en af en toe neerstrijken op een zonnig terras. Vooral de vulkaanberg Kerkis leent zich voor prachtige wandelingen door een gevarieerde natuur. Je komt langs enkele kleine kloosters en inhammen van grotten. In een van die grotten verschuilde Pythagoras zich voor Polycrates, de tiran van Samos. De beste maanden om het eiland te verkennen zijn april/mei en oktober/november. Het weer is dan aangenaam. In de maanden juni-september is het al snel te heet om te wandelen. In die maanden is het strand je hoe dan ook beter gezind.

Behalve zon, zee en strand en de vele mogelijkheden om te wandelen zijn er in de omgeving van je hotel op Samos ook heel veel bezienswaardigheden. Zo zijn er diverse bijzondere kloosters toegankelijk voor het publiek. Je moet je wel gepast kleden: mannen in lange broek, vrouwen met bedekte knieën. Ook mouwloze hemdjes zijn hier taboe. Bezoek vooral het klooster van Panagia Spiliani, en doe je voordeel met de genezende krachten die aan het grotwater worden toegeschreven. Mensen met belangstelling voor de Griekse geschiedenis kunnen onder meer terecht in het Archeologische museum van Samos-stad en op het eiland Efeze.

Hotel Samos