Hotel Samos

Samos is een van de grootste en meest veelzijdige eilanden van Griekenland. Rondom je hotel op Samos vind je alles waar Griekenland zo bekend om staat: een azuurblauwe zee en fijne stranden, maar ook witte dorpjes en authentieke haventjes. Toch maakt het toerisme op Samos een minder massale indruk dan op de andere populaire eilanden. Je kunt er heerlijk wandelen, en er zijn talloze bezienswaardigheden. Kijk in op Samos wel uit voor schorpioenen. Een schorpioenenbeet is niet gevaarlijk maar wel pijnlijk, dus reden voor een bezoek aan de dokter.

Vakanties op Samos 1

Plaatsen op Samos

Populaire plaatsen op Samos

Samos wordt ook wel het groene eiland genoemd; het hoe en waarom merk je direct zodra je in je hotel op Samos arriveert. Je kunt op het eiland heerlijk wandelen langs prachtige routes, en af en toe neerstrijken op een zonnig terras. Vooral de vulkaanberg Kerkis leent zich voor prachtige wandelingen door een gevarieerde natuur. Je komt langs enkele kleine kloosters en inhammen van grotten. In een van die grotten verschuilde Pythagoras zich voor Polycrates, de tiran van Samos. De beste maanden om het eiland te verkennen zijn april/mei en oktober/november. Het weer is dan aangenaam. In de maanden juni-september is het al snel te heet om te wandelen. In die maanden is het strand je hoe dan ook beter gezind.

Behalve zon, zee en strand en de vele mogelijkheden om te wandelen zijn er in de omgeving van je hotel op Samos ook heel veel bezienswaardigheden. Zo zijn er diverse bijzondere kloosters toegankelijk voor het publiek. Je moet je wel gepast kleden: mannen in lange broek, vrouwen met bedekte knieën. Ook mouwloze hemdjes zijn hier taboe. Bezoek vooral het klooster van Panagia Spiliani, en doe je voordeel met de genezende krachten die aan het grotwater worden toegeschreven. Mensen met belangstelling voor de Griekse geschiedenis kunnen onder meer terecht in het Archeologische museum van Samos-stad en op het eiland Efeze.

Taal

De officiële taal in Griekenland is het Grieks. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Griekenland heeft als betaalmiddel de Euro. In de toeristische gebieden worden creditcards bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Griekenland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Griekenland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Griekenland is 230 volt.

Tijdsverschil

In Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Griekenland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 100, ambulance: 166 en brandweer: 199.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/griekenland/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Griekenland veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur op Samos

Best beoordeelde vakanties

Golden Sun


8.2

51 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Golden Sun

Foto's en Video

Reistijd naar Samos

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 03:30 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Samos

Golden Sun

€ 546p.p.

Vertrek 23-10-2018
8 dagen
Logies

51 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Golden Sun

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook