Hotel Kreta

Van alle Griekse eilanden is Kreta de grootste. Het is gelegen in de Middellandse Zee en kent dus een gunstig klimaat. Al zo'n 6.500 jaar voor de jaartelling begon, zetten de eerste bewoners al voet aan land. Dankzij de gunstige handelspositie was het een populair eiland. Kreta viel vervolgens in handen van de Romeinen, Arabieren, Venetianen en Turken. Het duurde tot 1913 voordat het eiland onderdeel van Griekenland werd. De rijke historie, de prachtige stranden en natuur en de pittoreske dorpjes en stadjes trekken tegenwoordig veel toeristen aan. Het boeken van een hotel op Kreta biedt dan ook voor ieder wat wils.

Vakanties op Kreta (83)

Plaatsen op Kreta

Liefhebbers van de oudheid kunnen in Knossos opgravingen bekijken of het archeologisch museum van Heraklion bezoeken. Het oude kasteel Frangokástello spreekt tot de verbeelding, evenals het klooster Arkádi. Natuur- en wandelliefhebbers kunnen de uitdaging van de Samariákloof aangaan. Tijdens de wandeling daal je ruim 1.200 meter. Naast wandelen kun je nog veel meer activiteiten ondernemen in de buurt van je hotel op Kreta. Het is namelijk ook een populaire stek om te snorkelen, duiken en golfen. Als je een dagje wilt winkelen kun je terecht in de gezellige winkelstraatjes, waar je naast kleding, tassen en schoenen ook handgemaakte stoffen, keramiek en rieten manden aantreft.

Als er iets is waar de Grieken goed in zijn, dan is het lekker eten bereiden. In het Nato Restaurant in Sitia kun je je tegoed doen aan de Griekse keuken. In Elounda heb je een prachtig uitzicht over de baai bij Lotus Eaters. Vervolgens kun je neerploffen in een van de cafés voor een Griekse ouzo. De jongeren zullen zich nabij het hotel op Kreta tot in de vroege uurtjes vermaken in bekende discotheken in Chersonissos, zoals Palm Beach Club, New York Beach Club en op Starbeach.

Praktische informatie over Kreta

Taal

De officiële taal in Griekenland is het Grieks. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Griekenland heeft als betaalmiddel de Euro. In de toeristische gebieden worden creditcards bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Griekenland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Griekenland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Griekenland is 230 volt.

Tijdsverschil

In Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Griekenland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 100, ambulance: 166 en brandweer: 199.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/griekenland/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Griekenland veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur op Kreta

Best beoordeelde vakanties

Lili Hotel

Lili Hotel


10.0

 

Lili Hotel
Maliotakis Beach

Maliotakis Beach


9.4

3 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Maliotakis Beach
SENTIDO Mikri Poli Crete

SENTIDO Mikri Poli Crete


9.3

131 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

SENTIDO Mikri Poli Crete

Foto's en Video

Reistijd naar Kreta

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 03:45 uur

Daarom Neckermann

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Kreta

Candia Park Village

Candia Park Village

€ 607p.p.

Vertrek 04-05-2018
15 dagen
Logies

109 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

arrow
Candia Park Village
Candia Park Village

Candia Park Village

€ 607p.p.

Vertrek 04-05-2018
15 dagen
Logies

109 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

arrow
Candia Park Village
Smaragdine Beach

Smaragdine Beach

€ 253p.p.

Vertrek 07-05-2018
8 dagen
Logies & ontbijt

 

arrow
Smaragdine Beach

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook