Hotel Corfu
Hotel Corfu

Hotel Corfu

Corfu is een Grieks eiland gelegen in de Ionische Zee. Het is het meest noordelijk gelegen eiland van alle Griekse eilanden. Corfu is een zeer groen eiland met vele olijfbomen. De kust van Corfu is voornamelijk rotsachtig, waardoor het eiland heel populair is bij liefhebbers van snorkelen. Met de romantische baaien, uitstrekte bossen en schilderachtige plaatsjes staat het boeken van een hotel op Corfu garant voor een veelzijdige, maar vooral ontspannen vakantie.
Wat is er te beleven buiten je hotel op Corfu

Wat niet mag ontbreken tijdens een verblijf in een hotel op Corfu is een bezoek aan Paleokastritsa. Deze prachtige badplaats staat bekend als een van de mooiste badplaatsen van heel Griekenland. De badplaats wordt gekenmerkt door een schiereiland met aan elke kant een prachtige baai. Op het schiereiland bevindt zich een klooster daterend uit de 13e eeuw, waar nog steeds een actief gezelschap monniken leeft. Een ander uniek stukje natuurschoon wordt gevormd door het Korissionmeer. Een zeer smal stukje water verbindt dit meer met de zee. Rondom het meer liggen hoge zandduinen, uitgestrekte bossen en een aantal historische stadjes. Ook de moeite waard is een wandeling op de Pantokrator, de hoogste berg van het eiland. Op deze 900 meter hoge berg bevindt zich een indrukwekkend klooster uit de 14e eeuw en heb je een schitterend uitzicht.

Een hotel op Corfu is een ideale uitvalsbasis voor een bezoekje aan Corfu-stad. De hoofdstad van Corfu, die ook wel Kerkyra-stad wordt genoemd, ligt aan de oostkust van het eiland en kent enkele interessante bezienswaardigheden. Er zijn zowel Franse, Engelse als Venetiaanse invloeden terug te vinden in de stad. Hoogtepunten zijn onder andere de Kathedraal van Panagia Spiliotissa, het Platiteraklooster en de kerk van de heilige Spiridon. Cultuurliefhebbers kunnen een bezoek brengen aan het plaatsje Armeni Vraila. Hier bevindt zich het belangrijkste archeologische museum van het eiland. Het hoogtepunt uit de collectie wordt gevormd door de tempel van de godin Artemis.

Hotel Corfu