Hotel Griekenland

Griekenland wordt wel de bakermat van de westerse beschaving genoemd. Dat heeft te maken met zijn destijds strategische ligging tussen allerlei belangrijke gebieden rond de Middellandse Zee, zoals Cyprus, Egypte, Klein-Azië en Syrië. Je hotel in Griekenland is dan ook een prima uitvalsbasis voor allerlei culturele ontdekkingstochten. Het is onbegonnen werk om alle mogelijkheden op te sommen, maar informeer absoluut welke bezienswaardigheden er in de directe omgeving van je hotel zijn.

Vakanties in Griekenland (373)

Regio's in Griekenland

Populaire regio's in Griekenland

Hotel Kos

Hotel Kos

Kies uit 25 accommodaties.

Bekijk deze regio (25)
Hotel Kos
Hotel Kreta

Hotel Kreta

Kies uit 109 accommodaties.

Bekijk deze regio (109)
Hotel Kreta
Hotel Rhodos

Hotel Rhodos

Kies uit 63 accommodaties.

Bekijk deze regio (63)
Hotel Rhodos

Breng als het even kan absoluut een bezoek aan de stad Athene. In de vijfde eeuw voor Christus (de Gouden Eeuw van Perikles) was dit de belangrijkste stadstaat van Griekenland. Ook het eiland Kreta heeft een prominente rol gespeeld in de geschiedenis van Griekenland. Al vanaf zo'n 3500 jaar voor Christus was Kreta het middelpunt van de de Minoïsche beschaving, die maar liefst tweeduizend jaar een van de hoofdrolspelers op het wereldtoneel is geweest. Hedendaagse toeristen hebben echter in veel gevallen meer oog voor zon, zee en strand. Ook daarvoor is het slim om een hotel in Griekenland te boeken.

De kust van Griekenland is alles bij elkaar zo'n vijftienduizend kilometer lang. Dat komt doordat Griekenland zoveel eilanden heeft. De vijf bekendste en meest geliefde eilanden van Griekenland zijn Kreta, Rhodos, Kos, Karpathos en Corfu. In totaal heeft Griekenland echter ongeveer zesduizend eilanden, waarvan er 227 bewoond zijn. Hoe belangrijk het toerisme voor Griekenland ook is, de bevolking pikt er helaas maar een beperkt graantje van mee. Grieken die in het toerisme werken, verdienen buiten het hoofdseizoen vaak noodgedwongen wat bij met bijvoorbeeld olijven plukken. Je helpt ze door gebruik te maken van de plaatselijke restaurants, bars en winkeltjes. Bijkomend voordeel is, dat je zo in aanraking komt met de plaatselijke bevolking. Dat maakt zonder twijfel je vakantie in een hotel in Griekenland al een stuk leuker!

Praktische informatie over Griekenland

Taal

De officiële taal in Griekenland is het Grieks. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Griekenland heeft als betaalmiddel de Euro. In de toeristische gebieden worden creditcards bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Griekenland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Griekenland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Griekenland is 230 volt.

Tijdsverschil

In Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Griekenland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 100, ambulance: 166 en brandweer: 199.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/griekenland/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Griekenland veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

Best beoordeelde vakanties

Anemos Luxury Grand Resort

Anemos Luxury Grand Resort


10.0

 

Anemos Luxury Grand Resort
Hotel Miraggio Thermal Spa Resort

Hotel Miraggio Thermal Spa Resort


10.0

 

Hotel Miraggio Thermal Spa Resort
Lili Hotel

Lili Hotel


10.0

 

Lili Hotel

Foto's en Video

Daarom Neckermann

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Last minutes naar Griekenland

Golden Sun

Golden Sun

€ 402p.p.

Vertrek 09-05-2018
8 dagen
Logies

50 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

arrow
Golden Sun
Ledra

Ledra

€ 400p.p.

Vertrek 09-05-2018
8 dagen
Logies

37 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

arrow
Ledra
Athena

Athena

€ 424p.p.

Vertrek 09-05-2018
8 dagen
Logies & ontbijt

 

arrow
Athena

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook