Hotel Sharm El Sheikh
Hotel Sharm El Sheikh

Hotel Sharm El Sheikh

Sharm el Sheikh is een van de belangrijkste toeristenplaatsen van Egypte. Tot de jaren zeventig van de vorige eeuw was de lokale economie in de regio vooral afhankelijk van de visserij, maar sindsdien heeft Sharm el Sheikh zich ontwikkeld tot een populaire vakantiebestemming voor Egyptenaren en Europeanen. Het ruim 35.000 inwoners tellende stadje beschikt inmiddels over een groot aantal verblijfsmogelijkheden en het vinden van een geschikt hotel in Sharm el Sheikh is zodoende geen enkel probleem. Boek je een hotel in de zomermaanden, dan moet je wel tegen de warmte kunnen. In augustus ligt de temperatuur rond 35 graden Celsius.
Wat is er te beleven buiten je hotel in Sharm El Sheikh

Dankzij het woestijnklimaat is Sharm el Sheikh het hele jaar door een aantrekkelijke zonbestemming. Zelfs voor Egyptische begrippen wordt het er nooit echt koud. De plaats heeft dan ook de naam tot de vakantieresorts met de warmste winternachten van het land te behoren. Mensen die een hotel in Sharm el Sheikh reserveren, doen dat echter in de eerste plaats voor de goede watersportmogelijkheden. Gelegen aan de Rode Zee is Sharm el Sheikh bijvoorbeeld een uitstekende locatie voor duik- en snorkelliefhebbers. Onder het wateroppervlak van de Rode Zee liggen diverse scheepswrakken en honderden koraalriffen, zoals het tot natuurpark verklaarde Ras Mohammed.

Voor wie niet van duiken, windsurfen of kitesurfen houdt, heeft Sharm el Sheikh genoeg andere dingen te bieden. Zo kun je bijvoorbeeld een boottocht maken over de Rode Zee of gewoon lekker zonnen op het brede en kindvriendelijke zandstrand van Nabq Bay. Verder kun je een jeepsafari boeken door het achterland of het Cleo Waterpark bezoeken. Houd je van een bruisend uitgaansleven, dan mag Na’ama Bay niet worden overgeslagen. Hier zijn langs de boulevard een casino en vele discotheken, restaurants en cafés te vinden. Een verblijf in een hotel in Sharm el Sheikh biedt dus volop mogelijkheden voor iedere vakantieganger.

Hotel Sharm El Sheikh