Hotel Marsa Alam
Hotel Marsa Alam

Hotel Marsa Alam

Ongeveer halverwege de westkust van de Rode Zee ligt de Egyptische badplaats Marsa Alam. Het plaatsje heeft zo’n 10.000 inwoners en is sinds de opening van de internationale luchthaven in 2003 flink aan het bouwen geslagen om de volgende belangrijke toeristenbestemming te worden. Dat zal dankzij de diverse nabijgelegen bezienswaardigheden, talloze duiklocaties en uitgestrekte stranden met hun opmerkelijke fauna ook zonder meer gaan lukken. Door de nieuwbouwprojecten en het groeiende aantal accommodaties heb je voor de keuze van je hotel in Marsa Alam tal van mogelijkheden. Hierdoor blijven de prijzen aan de lage kant en is er altijd wel een hotelkamer vrij.
Wat is er te beleven buiten je hotel in Marsa Alam

Net zoals op andere vakantiebestemmingen in Egypte kent Marsa Alam een bijzonder warm woestijnklimaat. De weersomstandigheden zorgen ervoor dat de zomer het hele jaar duurt. Januari is de koudste maand en zelfs dan liggen de temperaturen elke dag tussen 22 en 25 graden Celsius. In augustus wordt het nog zo’n vijftien graden warmer. De watertemperatuur van de Rode Zee houdt gelijke tred met deze ontwikkeling, zodat je er heerlijke omstandigheden vindt om de onderwaterwereld te verkennen. De honderden koraalriffen en gevarieerde zeefauna zijn voor veel toeristen de grootste reden om elk jaar opnieuw een hotel in Marsa Alam te boeken.

Een van de bekendste stranden van Marsa Alam is Abu Dabab. Het staat vooral bekend om de schildpadden die hier op het strand en in de kustwateren voorkomen. Dit zijn echter niet de enige opmerkelijke zeedieren hier. Bij het Samadai Rif in de Rode Zee kun je bijvoorbeeld zwemmen met dolfijnen, terwijl ook kleine octopussoorten het water bevolken. Op het land is overigens ook genoeg te doen. Vanuit je hotel in Marsa Alam kun je onder meer een jeep- of quadsafari door de woestijn ondernemen of een excursie maken naar de archeologische vindplaatsen van Luxor in het binnenland.

Hotel Marsa Alam