Hotel Punta Cana
Hotel Punta Cana

Hotel Punta Cana

Voor de kust van Midden-Amerika liggen de eilanden van de Grote Antillen, waartoe onder meer Cuba en Jamaica behoren. Wat minder bekend is Hispaniola, dat vooral bekendheid geniet als reisdoel voor een vakantie in de Dominicaanse Republiek. Dit land beslaat tweederde van het eiland, waarop tevens Haïti ligt. Een geliefde toeristenregio is het oosten van de Dominicaanse Republiek. Populair is het boeken van een hotel in Punta Cana, een gebied waar authentieke plaatsjes, luxe resorts, witte stranden en fraaie landschappen elkaar afwisselen. Je kunt hier genieten van het aangename weer, maar ook eilanden als Saona of Catalina bezoeken.
Wat is er te beleven buiten je hotel in Punta Cana

Het eiland Saona ligt aan de zuidkust van de Dominicaanse Republiek en is een beschermd natuurgebied. Het hoort bij het grotere Parque Nacional del Este, dat ook een groot gedeelte van het kustgebied van het vasteland omvat. Saona is een klassiek tropisch eiland en heeft lange witte stranden, een blauwe zee en een bijzondere flora en fauna. Voor het eiland liggen diverse zandbanken, waardoor het kustwater relatief ondiep is. De boten die toeristen brengen varen dan ook niet tot het strand. Het eilandreservaat kan elke dag worden bezocht en is vanaf je hotel in Punta Cana goed bereikbaar.

Punta Cana is sinds de jaren zeventig een steeds belangrijker toeristengebied geworden. Het kreeg in 1984 een eigen internationale luchthaven waar vliegtuigen arriveren vanuit talloze landen. De meeste mensen komen hier voor het stabiele zomerse weer en de tropische stranden aan de honderd kilometer lange kustlijn. De helft daarvan wordt in beslag genomen door het Playa Bavaro. Een vakantie in een hotel in Punta Cana betekent dan ook vooral op het strand liggen. Ook zwemmen, duiken en snorkelen kan hier perfect. Voor de kust bevindt zich een groot koraalrif, dat tevens voor rustig zwemwater bij het strand zorgt.

Hotel Punta Cana