Hotel Puerto Plata
Hotel Puerto Plata

Hotel Puerto Plata

Puerto Plata ligt in de Dominicaanse Republiek en is een populaire plek voor vakantiegangers. Desalniettemin (en vooral vanwege de enorme oppervlakte aan strand) kom je hier geen grote mensenmassa's tegen. De schone stranden zijn wit en door de aanwezigheid van grote hoeveelheden palmbomen waan je je hier echt in een andere wereld. Vanuit je hotel in Puerto Plata is het blauwe water nooit ver van je verwijderd. Dit is dan ook een top-bestemming voor degenen die graag snorkelen, waterskiën, windsurfen of met een boot het water op willen gaan. De bevolking is vriendelijk en de keuken van de Dominicaanse republiek is een interessante mix van diverse invloeden, gebaseerd op het gebruik van veel verse groente en fruit.
Wat is er te beleven buiten je hotel in Puerto Plata

Hoewel het een uitdaging kan zijn om de mooie stranden achter je te laten, is het toch interessant om de omgeving van Puerto Plata te verkennen. Bezoek de stad Santiago en proef de lokale sfeer. Hier kun je zien hoe men met de hand sigaren rolt. Neem de kabelbaan (een lift) naar de Isabel de Torres en bewonder het unieke uitzicht na aankomst aan de top. Tijdens een (georganiseerde) trip door het binnenland kom je een wijd uiteenlopend terrein tegen. Zo zijn er bergen, moerassen, velden met suikerriet en koffieplantages. Rust na een dag vol indrukken lekker uit in je comfortabele hotel in Puerto Plata.

Een van de meest unieke manieren om de omgeving van Puerto Plata te verkennen is een wildwatertocht. Je kunt zelf varen of meegaan als passagier. Deze tochten vinden plaats op de Yaque del Norte rivier, die bekend staat om zijn woelige stroming. De maand juni staat in de Dominicaanse Republiek bekend als 'regenmaand'. Met gemiddeld twaalf dagen regen valt het naar Nederlandse begrippen wel mee. Een bui brengt verkoeling! Toch is dit handig om te weten, om te voorkomen dat je bent aangewezen op het doorbrengen van een hele dag in je hotel in Puerto Plata.

Hotel Puerto Plata