Hotel Curaçao
Hotel Curaçao

Hotel Curaçao

Curaçao is samen met het nabijgelegen Klein Curaçao een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden en vormt met Aruba en Bonaire de Benedenwindse Eilanden. Het hoogste punt op het eiland is met 375 m de Sint Christoffelberg. Het eiland is met zijn tropische klimaat en zijn turquoise blauwe zee een waar vakantieparadijs waar je je geen moment hoeft te vervelen. Naast historische bezienswaardigheden, een schitterende natuur en een overweldigende onderwaterwereld spreekt men er in elk hotel op Curaçao ook gewoon Nederlands. Voor een geslaagde vakantie echt een pré en simpelweg een fijne bijkomstigheid. Het eiland beschikt bovendien over een eigen vliegveld waar je vanuit Nederland rechtstreeks naartoe vliegt.
Wat is er te beleven buiten je hotel op Curaçao

De vrolijk gekleurde huizen langs de Handelskade in Willemstad zijn zonder enige twijfel het gezicht van het eiland. Zoek je het graag een beetje verder dan de directe omgeving van je hotel op Curaçao kan je ervoor kiezen het eiland te verkennen met een huurauto, deel te nemen aan een 4½ uur durende motortocht of het openbaar vervoer te nemen. Voor toeristen en kort verblijvende bezoekers kent Curaçao de Curaçao Island Pass. Met deze pas maak je aanspraak op vele kortingen. Niet alleen in het openbaar vervoer maar ook bij andere faciliteiten zoals autoverhuur, duikscholen en wellnesscentra.

Om alles te beleven wat Curaçao te bieden heeft, zou je bijna een planning moeten maken. Alleen al een bezoek aan de Blauwe Kamer, een grot die half onder, half boven water ligt is al een beleving op zich. Het huren van een onderwaterscooter en het genieten van het uitzicht vanaf 200 meter hoogte vanonder een parachute, zijn ook van die activiteiten die je zonder problemen onder de noemer 'onvergetelijke belevenissen' kunt categoriseren. De keuken van Curaçao is een van de meest uitgebreide van het Midden-Amerikaans gebied. Elk wat groter hotel op Curaçao verzorgt regelmatig culinaire workshops en proeverijen waarbij je je te goed kan doen aan allerlei, ons onbekende, lekkernijen.