Hotel Cuba
Hotel Cuba

Hotel Cuba

In Latijns Amerika, 9,5 uur op zo'n vliegen vanaf Amsterdam Schiphol, ligt het eiland van de sigaren en de rum. Het land dat swingt van de Spaanse salsa en sambaballen! Ga terug in de tijd naar een land dat lange tijd stil heeft gestaan door communistisch regime en geniet van het subtropische klimaat, oldtimers en de relaxte en muzikale sfeer. Cuba heeft door een turbulente geschiedenis een multiculturele samenleving die bijzonder gastvrij en levendig is. Bedenk vooraf goed welke gebieden je wilt gaan zien en boek naar aanleiding hiervan een hotel Cuba voor comfort en rust tijdens je indrukwekkende reis.
Wat is er te beleven buiten je hotel op Cuba

Het vliegtuig brengt je naar waarschijnlijk naar Havana, de hoofdstad. Deze heerlijke stad vol musea, pleintjes, kleurrijke straatjes en architectuur uit de Baroktijd is de moeite waard om te ontdekken en een prima plek om te acclimatiseren vanuit een comfortabel hotel Cuba. Vergeet de wereldberoemde boulevard de Malecón niet te bezoeken in de avonduren. Rondom nationaal park Valle de Viñales kun je wandelen en klimmen en diverse grotten bezoeken. Op zo'n 140 km van Havana ligt Varadero, dé badplaats van Cuba. Pinar del Río is een bekende plek door de vele tabaksplantages. Geniet van de het uitzicht en de bijzondere geur van deze plantages.

Cuba staat natuurlijk vooral bekend om de rum. De Cubaanse keuken is niet hoogstaand, doordat Cuba lange tijd in armoede heeft geleefd. Desalniettemin kun je heerlijke visgerechten aan de kust eten en rijstgerechten met kip, varkensvlees en zwarte bonen. Eet je buiten je hotel Cuba, kijk dan uit naar een zogenaamd paladar, een klein particulier restaurant of eet op straat van de stalletjes. De rum maakt het gebrek aan culinaire hoogstandjes meer dan goed. Reis af naar La Bodeguita del Medio en El Floridita voor de geboorteplek van de mojito en de favoriete bar van Ernst Hemingway die in de jaren '30 en '40 in Cuba woonde.

Hotel Cuba