Hotel Corfu-Stad

Hotel in Corfu-stad

De hoofdstad van het Griekse eiland Corfu is tegelijkertijd het bruisende centrum van het gebied. Met prachtige boulevards, mooie eettentjes, luxe hotels en verschillende bezienswaardigheden is dit dé bestemming van dit moment. Ervaar de Griekse sfeer zelf en boek een hotel in Corfu-stad. Neckermann zet

de beste aanbiedingen voor u op een rijtje!

Geografie
Corfu-stad is de hoofdstad van Corfu en heeft een oppervlakte van bijna 42 vierkante kilometer. In de stad wonen ongeveer 40.000 mensen, ongeveer een derde van de totale bevolking van Corfu. Corfu-stad ligt aan de oostkust van het eiland en beschikt over een eigen vliegveld. Daarnaast is de stad ook per boot te bereiken.

Landschap
Corfu-stad is een stad met veel gezichten; de stad beschikt over een prachtige baai met mooie stranden, maar wordt daarnaast gekenmerkt door veel groen. De talloze cipressen in Corfu-stad vallen direct op; die vindt u hier meer dan waar dan ook in Griekenland!

Klimaat
In Corfu-stad heerst een mediterraan klimaat. De zomers zijn hier warm, waarbij de temperaturen gemiddeld op kunnen lopen tot 30 graden. ´s Winters is het in de stad erg aangenaam; de milde temperaturen maken het tot een prima locatie voor overwinteraars.

Taal
De officiële taal in Corfu-stad is Grieks.

Op vakantie naar Corfu-stad

De hoofdstad van Corfu is een geweldige vakantiebestemming. U kunt hier nog echt genieten van de authentieke Griekse cultuur. Bovendien is in de stad van alles te zien!

Venetiaanse Citadel
Als u Corfu-stad bezoekt, dan kunt u niet om de Venetiaanse Citadel heen. Deze citadel ligt op het schiereiland net voor de stad en werd door zowel de Byzantijnen als de Venetiërs in het verleden uitgebreid en versterkt.

Antivouniotissakerk
De oudste kerk van Corfu ligt in Corfu-stad: de Antivouniotissakerk. Deze kerk stamt uit de 15e eeuw en verkeert nog steeds in bijzonder goede staat. U kunt tijdens uw verblijf in Corfu-stad de kerk bekijken en hier genieten van Byzantijnse kunst.

Archeologisch museum
Corfu-stad is in zijn geheel opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en dat is natuurlijk niet voor niets. Als u meer wilt weten over de rijke geschiedenis van de stad, mag een bezoek aan het archeologisch museum niet ontbreken.

Accommodaties in Corfu-stad

Als u een vakantie naar Corfu-stad boekt, verblijft u in een hotel of een appartement.

Winkels en banken in Corfu-stad

Winkels
In Corfu-stad kunt u vooral veel toeristische winkels vinden. Deze zijn meestal vanaf een uur of 9.00 of 10.00 geopend en sluiten weer rond 20.00 uur. In sommige gevallen sluiten de winkels tussen 12.00 en 14.00 uur.

Geld
In Corfu-stad betaalt men met de euro.

Banken
De banken in Corfu-stad zijn tussen 08.00 en 14.00 uur open, van maandag tot en met vrijdag. Sommige banken zijn in het hoogseizoen ook op zaterdag geopend.

Pinnen
In Corfu-stad kunt u op verschillende plaatsen pinnen met uw bankpas of creditcard.

Eten en drinken in Corfu-stad

In Corfu-stad geniet men dagelijks van de Griekse keuken. Hierin wordt vooral kip, lams- en schapenvlees vaak gebruikt, soms ook varkens- en kalfsvlees, maar weinig rundvlees. Basisingrediënten zijn olijven, tomaten, komkommer, paprika, knoflook, vis, rijst, uien, artisjokken, aubergines, kruiden en witte schapenkaas (feta). Daarnaast maakt men veel gebruik van ingrediënten die uit de zee komen. 

Voorgerechten
Tiropita (kaassoufflé), saganaki (gebakken ei met kaas), spanakopita (deegvierkantjes als ravioli met een dikke laag spinazie ertussen), taramosalata (pasteitje met viskuit), domates (met rijst en vlees gevulde gebakken tomaten), dolmadakia (rijst met gehakt schapenvlees, kruiden en gesnipperde uitjes, gerold in een mals groen kool- of druivenblad) en tzaziki (dikke yoghurt met geraspte komkommer en knoflook).

Hoofdgerechten
Moussaka (zware schotel van gekruid gehakt, stukjes omelet, aardappelen, tomaten, aubergines, augurken, schijfjes ei, overgoten met een dikke gele bechamelsaus of olijfolie), pilafi (Turks gerecht van rijst en schapenvlees), keftedes (sterk gekruide vleesballetjes), kokoretsi (stukjes lever, nier, milt en hart van lam of schaap, opgeborgen in darmen, aan het spit geregen en boven gloeiend houtskool geroosterd), arnaki souvlas (geroosterd schapenvlees), gounoropoulo (geroosterd speenvarken met een krokant korstje), souzo-kakia (vleesballetjes, in tomatensaus gekookt).

Drinken
Een echt typisch Grieks drankje, dat ook op Kos veel gedronken wordt, is Ouzo. Dit aperitiefje op anijsbasis wordt altijd geserveerd met een glas water.

Griekse feestdagen

1 januari Nieuwjaarsdag
6 januari Driekoningen
25 maart Onafhankelijkheidsdag
Zowel een nationale feestdag (de revolutie tegen het Ottomaanse Rijk op 25 maart 1821) als een religieuze feestdag (Maria boodschap).
4 en 5 april Orthodox Pasen
1 mei Dag van de Arbeid
30 en 31 mei Orthodox Pinksteren
15 augustus Maria Tenhemelopneming
28 oktober Ochi-dag
Herdenking en nationale feestdag van het 'nee' tegenover Mussolini.
25 en 26 december Kerstmis

Even opletten

Water
Het kraanwater in Corfu-stad is niet altijd drinkbaar. Neem daarom het zekere voor het onzekere en kies voor de flessen mineraalwater die u in veel supermarkten kunt kopen. In veel gevallen is mineraalwater ook in het hotel verkrijgbaar.

Openbaar vervoer
Mocht u tijdens uw vakantie ook andere delen van het eiland willen bezoeken, dan kunt u hiervoor gebruik maken van het openbaar vervoer. Hiervoor kunt u het beste de groene bussen aanhouden. Dit zijn namelijk streekbussen. Blauwe bussen zijn stadsbussen. Let op: streekbussen rijden veelal onregelmatig.