Camping Tsjechië

Tsjechië is een land dat gelegen is in het midden van Europa. Na een lange geschiedenis met veel rumoer werd het in 1993 van Slowakije gescheiden. Veel Nederlanders boeken in de zomermaanden een camping Tsjechië. Zij komen vooral voor het lekkere weer, het mooie landschap en de historische bezienswaardigheden. Deze ingrediënten vind je allemaal terug in de Bohemen. Dit gebied beslaat het linker gedeelte van het land en je vindt er grote steden zoals Liberec en Praag. Het is dus mogelijk om vanaf de camping zowel natuurlijke als culturele uitstapjes te maken.

Vakanties in Tsjechië

Regio's in Tsjechië

Populaire regio's in Tsjechië

Omgeving

Het Lipnomeer is een van de mooiste plekken van de Bohemen. Rond het meer zijn diverse wandel- en fietsroutes uitgestippeld en op het water wordt veel gevaren. De Rivier de Moldau stroomt er in de buurt en het is ook leuk om een bezoekje aan het drielandenpunt te brengen. De echte avonturiers kunnen vlakbij de camping Tsjechië het Reuzengebergte verkennen, dat een hoogste top van ruim 1600 meter heeft. Het nationaal park is hier ook gevestigd. Er leven veel kleine diersoorten, maar ook vleermuizen en moeflons hangen er rond. De nabijgelegen Rotsen van Adršpach vormen een indrukwekkend verschijnsel.

Tsjechië en cultuur

In het zuiden van de Bohemen is het stadje Český Krumlov gevestigd. Het kasteel werd al in de 13e eeuw gebouwd. Andere bezienswaardigheden zijn de Sint Vituskerk en het kloostercomplex. Ook in het Reuzengebergte vind je nog veel religieuze bouwwerken, zoals kapelletjes en kerken. Vanaf de camping Tsjechië ben je zo in het Boheems Paradijs, een bergketen in het noordoosten van de Bohemen. Hier vind je veel rotspartijen die je kunt beklimmen. Bovenop vind je vaak kastelen, zoals Trosky en Kost. Na een lange dag kun je bijkomen in een van de vele horecagelegenheden met een stevige maaltijd uit de Tsjechische keuken.

Taal

De officiële taal in Tsjechië is het Tsjechisch. Je kunt er echter ook prima terecht met Engels en Duits.

Geldzaken

Tsjechië heeft als betaalmiddel de Tsjechische kroon. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Tsjechië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Tsjechië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Tsjechië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Tsjechië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Wanneer bedieningsgeld niet in de hotel- of restaurantrekening is ingebrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10-15% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/tsjechie/

Kraanwater

Het kraanwater in Tsjechië is veilig te drinken. Het kan echter maag- en darmklachten veroorzaken en veel toeristen kiezen er dan ook voor om water uit flessen te drinken.

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Last minutes naar Tsjechië

Harmony Club Hotel

€ 270p.p.

Vertrek 28-09-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

23 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Harmony Club Hotel

Hotel Aquapark

€ 240p.p.

Vertrek 28-09-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

67 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Aquapark

Aquapalace Hotel Prague

€ 402p.p.

Vertrek 05-10-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

51 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Aquapalace Hotel Prague

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (€14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook