Camping Slovenië

Slovenië is een van de parels van Europa. Het kleine land wordt omarmd door Oostenrijk, Italië, Hongarije en Kroatië. Door de ligging op de grens tussen Zuid- en Oosteuropa en zijn rijke historie verenigt deze charmante jonge natie met zuidelijke flair en de folklore van het oosten het beste van beide werelden. Slovenië is een zeer bosrijk land, bijna ongerept in zijn frisse natuurschoon. Het land kent uitstekende hotels, maar staat nog bekender om haar goed verzorgde campings. Elke camping in Slovenië is zeer gastvrij en biedt haar gasten graag iets extra's, of het nu een prachtige ligging aan zee, een minicamping of een themacamping (gehandicapten, huisdieren welkom, naturisten) betreft.

Vakanties in Slovenië 1

Regio's in Slovenië

Populaire regio's in Slovenië

Omgeving

Sta je op een camping in Slovenië? Dan heb je vaak het gevoel dat je op vakantie bent in een ansichtkaart. Slovenië is een paradijs voor natuurliefhebbers: geniet van de avontuurlijke Krizna Cave, de spectaculaire (en koele, zorg dat armen en benen warm bedekt zijn) Postojna grotten, waar je met een karretje langs indrukwekkende stalagmieten naar het hart van de berg rijdt, of de Vintgar kloof met een comfortabel wandelpad langs alle tinten groen. Ook het meer van Bled maakt indruk en in de Sloveense oerbossen richting Kroatië leven zelfs nog bruine beren, wolven en wilde zwijnen.

Slovenië en cultuur

De Slovenen zijn meertalig, vaak hoogopgeleid en gedragen zich graag vrolijk en open. Op je camping in Slovenië zul je al iets meekrijgen van die leuke Sloveense mix aan Zuid-Europese flair en Oost-Europese folklore. De Slovenen zijn dol op zowel klassieke muziek als volksmuziek. Je komt dan ook op bijna elk van de sfeervolle pleinen in hoofdstad Ljubljana straatmuzikanten van hoge kwaliteit tegen. Ook zijn Slovenen artistiek aangelegd en vind je door het hele land tientallen galeries, musea en tentoonstellingen. Of je nu van hightech kunst of ambachtelijk handwerk houdt, de Slovenen weten te verrassen. Geniet ook van de gevarieerde keuken (beïnvloed door de omringende landen) en de heerlijke, in opkomst zijnde Sloveense wijn!

Taal

De officiële taal in Slovenië is het Sloveens. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels en Duits.

Geldzaken

Slovenië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Slovenië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Slovenië zijn er geen verplichte vaccinaties. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in Slovenië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Slovenië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Wanneer bedieningsgeld niet in de hotel- of restaurantrekening is ingebrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10-15% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/slovenie/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Slovenië veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

Best beoordeelde vakanties

Happy Camp - Camping Terme Catež


6.3

453 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Happy Camp - Camping Terme Catež

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Last minutes naar Slovenië

Happy Camp - Camping Terme Catež

€ 195p.p.

Vertrek 23-09-2019
7 dagen
Logies

453 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Happy Camp - Camping Terme Catež

Thermana Park Laško

€ 438p.p.

Vertrek 28-09-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

55 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Thermana Park Laško

Eco Resort Terme Snovik

€ 240p.p.

Vertrek 12-10-2019
8 dagen
Logies

70 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Eco Resort Terme Snovik

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (€14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook