Camping Stiermarken

Oostenrijk is ook voor een campingvakantie een goede keuze, dit Midden-Europese land heeft namelijk mooie zomers. In het zuiden van Oostenrijk is de deelstaat Stiermarken, dat ook wel bekend staat als het 'Groene Hart van Oostenrijk'. Deze regio is een van de grootste deelstaten van het land, met als hoofdstad Graz met zijn vele bezienswaardigheden als monumenten en musea. In de winter ligt er sneeuw in Stiermarken en suizen de wintersporters van de hellingen. In de zomer daarentegen biedt Stiermarken uitstekende opties voor fietstochten en lange wandelingen vanaf de camping.

Vakanties in Stiermarken 1

Plaatsen in Stiermarken

Populaire plaatsen in Stiermarken

Omgeving

Stiermarken heeft een gevarieerd landschap met hoge bergen en groene weides in het noorden en in het zuiden zelfs wijngebieden en warmwaterbronnen. Deze deelstaat grenst aan Slovenië wat de mogelijkheid biedt om vanaf de camping in Stiermarken ook eens een bezoekje te brengen aan het buurland. Het nationale park Gesäuse ligt in het noorden van de deelstaat, in het dal van de rivier Enns en heeft indrukwekkende rotswanden van wel 1.800meter hoog. Je kunt hier mooie wandelingen maken, eventueel klimmen als je wilt, maar ook het water op om te kajakken of raften. Bij Sankt Gallen is een waterpretpark waar je je makkelijk een hele dag kunt vermaken met de kinderen.

Stiermarken en cultuur

De hoofdstad Graz heeft 300.000 inwoners en hier vind je volop cultuur. Bezoek je Graz vanaf jullie camping in Stiermarken dan valt er veel te zien. Wat dacht je van het oude centrum van Graz, een van de best bewaarde historische stadskernen van Midden-Europa. De Dom en diverse musea zoals Schloss Eggenberg en het Kunsthau zijn een bezoek waard. Centraal gelegen, op een heuvel, vind je de overblijfselen van het kasteel Grazer Schlossberg, dat oorspronkelijk in de middeleeuwen werd gebouwd. Het is nu onderdeel van een openbaar park waar je ook terecht kunt bij een van de horecagelegenheden voor een hapje en een drankje.

Taal

De officiële taal in Oostenrijk is het Duits. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Oostenrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Oostenrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Oostenrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in oostenrijk is 220 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Oostenrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/oostenrijk/

Kraanwater

Het kraanwater in Oostenrijk is veilig te drinken.

De temperatuur in Stiermarken

Best beoordeelde vakanties

Happy Camp - Camping Bella Austria


7.5

208 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Happy Camp - Camping Bella Austria

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Stiermarken

Alpenhotel Lanz

€ 300p.p.

Vertrek 18-09-2019
8 dagen
Half pension

Alpenhotel Lanz

Hotel Almwelt Austria

€ 204p.p.

Vertrek 19-09-2019
4 dagen
Half pension

3 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Almwelt Austria

Happy Camp - Camping Bella Austria

€ 120p.p.

Vertrek 21-09-2019
8 dagen
Logies

208 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Happy Camp - Camping Bella Austria

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (€14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook