Camping Oostenrijk

Oostenrijk is een land dat gelegen is in het centrum van Europa. Door de ligging heeft het een rijke geschiedenis en vind je er veel invloeden van andere culturen. In het voorjaar en in de zomer boeken veel mensen een camping Oostenrijk om tot rust te komen in een natuurlijke omgeving. Deze bestaat uit bergen, bossen, rivieren en weidse heuvellandschappen. Daar kun je wandelen, fietsen en uitstapjes naar steden of andere bezienswaardigheden maken. Vaak is er ook op de camping zelf genoeg te doen. Denk hierbij aan entertainment voor de kinderen en sportfaciliteiten.

Vakanties in Oostenrijk 1

Regio's in Oostenrijk

Populaire regio's in Oostenrijk

Omgeving

Wie een camping Oostenrijk in de deelstaat Karinthië bespreekt zal zijn ogen uitkijken. In het noordoosten van deze regio vind je de Hohe Tauern, een bergketen in de Oostenrijkse Alpen. Ook de Großglockner kun je hier vinden, die met een hoogte van bijna 3800 de hoogste berg van het land is. In het zuiden vind je de Weissensee, een meer dat gelegen is tussen de bergen. Een andere mooie kampeerplek is Neder-Oostenrijk in het noordoosten van het land. Hier heb je naast mooie natuur ook de mogelijkheid om de hoofdstad Wenen te bekijken. Dat geldt ook voor de deelstaat Salzburg, waar de gelijknamige hoofdstad eruit springt.

Oostenrijk en cultuur

Naast natuurlijke bezienswaardigheden kun je in steden zoals Wenen en Salzburg ook genoeg op cultureel gebied zien. Zo heeft laatstgenoemde enkele historische gebouwen op de kaart staan die je niet mag missen. Denk hierbij aan de Dom van Salzburg en de Kollegienkirche. In Wenen zijn het de Stephansdom en Augustijnenkerk die boven de rest uitspringen. Na een lange dag rondkijken kun je je vlakbij de camping Oostenrijk tegoed doen aan lekkernijen in een restaurant. De nationale keuken bevat stevige maaltijden met specialiteiten zoals de schnitzels en knoedels. Bij het eten drinkt men in de regel een glas wijn.

Taal

De officiële taal in Oostenrijk is het Duits. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Oostenrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Oostenrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Oostenrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in oostenrijk is 220 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Oostenrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/oostenrijk/

Kraanwater

Het kraanwater in Oostenrijk is veilig te drinken.

Best beoordeelde vakanties

Happy Camp - Camping Bella Austria


7.5

205 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Happy Camp - Camping Bella Austria

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Last minutes naar Oostenrijk

Aktiv Hotel Elan

€ 406p.p.

Vertrek 27-08-2019
8 dagen
Half pension

120 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Aktiv Hotel Elan

Alpenhotel Ischglerhof

€ 679p.p.

Vertrek 27-08-2019
8 dagen
Half pension

11 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Alpenhotel Ischglerhof

Hotel Enzian

€ 308p.p.

Vertrek 28-08-2019
5 dagen
Half pension

23 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Enzian

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (€14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook