Camping Luxemburg

Luxemburg is een populaire vakantiebestemming bij Nederlanders. Dat komt vooral doordat je er veel mooie natuur en bezienswaardigheden vindt. Het land kent een lange geschiedenis waarvan veel resten bewaard zijn gebleven. Zo kom je in de buurt van de camping Luxemburg veel oude kastelen en kerken tegen. Het land werd al in de 10e eeuw gesticht, maar het huidige Luxemburg bestaat 'pas' sinds 1815. Actievelingen komen graag naar het land om te sporten. Er staat voor honderden kilometers aan wandel- en fietspaden uitgestippeld door het heuvellandschap. Ook cultuurliefhebbers komen er aan hun trekken.

Vakanties in Luxemburg

Regio's in Luxemburg

Populaire regio's in Luxemburg

Omgeving

Er bestaat een grote kans dat je camping Luxemburg zich op een heuvel bevindt. Het noordelijk grondgebied maakt voor een groot gedeelte deel uit van de Ardennen. Hier vind je dus veel beboste bergjes en rivieren. In het zuiden is het landschap wat kaler en kom je vooral landbouw en rotsen of zandsteen tegen. Luxemburg staat bij vakantiegangers bekend om zijn gevarieerde flora en fauna. Naast herten, zwijnen en vogels stikt het er ook van de forellen en snoeken. Je komt dan ook veel vissers tegen langs de rivieren. Door de ligging is het in Luxemburg gemiddeld iets warmer dan in Nederland.

Luxemburg en cultuur

Veel mensen boeken een camping Luxemburg om van daaruit een Culturele Route te volgen. Deze voeren je langs de meest gedenkwaardige gebouwen en musea in stadjes zoals Echternach en Diekirch. In de hoofdstad vind je musea met internationale en nationale tentoonstellingen. Vooral de opgravingen zijn interessant om te bekijken. Ook de kazematten zijn bijzonder. Dit is een vestigingsgordel die aangelegd werd om de stad tegen vijanden te beschermen. In de Tweede Wereldoorlog gebruikten tienduizenden mensen ze om te schuilen tegen bombardementen. Muziekliefhebbers komen van heinde en verre om een optreden in het Philharmonie Luxemburg bij te wonen.

Taal

De officiële taal in Luxemburg is het Luxemburgs. Je kunt er echter ook prima terecht met Engels en Duits.

Geldzaken

Luxemburg heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Luxemburg heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Luxemburg zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Luxemburg is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Kroatië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 192, ambulance: 194 en brandweer: 193.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/luxemburg/

Kraanwater

Het kraanwater in Luxemburg is veilig te drinken.

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Last minutes naar Luxemburg

Cocoon Hotel Belair

€ 509p.p.

Vertrek 14-10-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

166 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Cocoon Hotel Belair

Cocoon Hotel La Rive

€ 395p.p.

Vertrek 20-10-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

82 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Cocoon Hotel La Rive

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (€14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook