Camping Istrië

Istrië is een groot schiereiland in de Adriatische Zee met in het noorden de Golf van Triest en in het zuiden de Kvarnergolf. Istrië behoort grotendeel tot Kroatië, maar is ook voor een klein gedeelte Italiaans en Sloveens grondgebied. Door zijn strategische ligging heeft Istrië een rumoerige historie met veel veroveraars. Dit zie je met name terug in de oude restanten van de Romeinen. Istrië dankt zijn populariteit als vakantiebestemming aan de prachtige kustlijn met kraakhelder water en het gevarieerde landschap. Voor een campingvakantie een zeer geschikte plek, mede dankzij de noordelijke ligging in Kroatië.

Vakanties in Istrië 6

Plaatsen in Istrië

Populaire plaatsen in Istrië

Omgeving

Sta je op een camping in Istrië dan ontdek je hoe gevarieerd het landschap is. Langgerekte zandstranden in fraaie baaien omgeven door groene bossen en hoge bergtoppen domineren het landschap. Het nationale park Krka is een must-see tijdens jouw vakantie in Istrië. De rivier de Krka baant zich een weg door een opvallend groene en bosrijk omgeving met als hoogtepunt enkele indrukwekkende watervallen. In de lagere delen van de watervallen kun je zelfs lekker zwemmen. Door de zeer rijke flora en fauna is dit natuurgebied van grote ecologische waarde. Het natuurgebied bij het Ucka gebergte leent zich fantastisch voor wandelingen door de ruigere natuur. Hier zijn ook bergtoppen tot wel 1.400 meter.

Istrië en cultuur

Het 2.000 jaar oude havenstadje Porec heeft een mooi historisch centrum, waar je mooi kunt wandelen. De schitterende basiliek van St. Eufrasius moet je dan zeker meenemen. Dit in de zesde eeuw in Byzantijnse stijl gebouwde gebouw is ook van binnen rijkelijk versierd. De 3.000 jaar oude stad Pulsa heeft een arena uit de eerste eeuw na Christus en is het best bewaarde Romeinse amfitheater ter wereld. In de zomer kun je hier dagelijks concerten en theatervoorstellingen bijwonen. Ideaal dus als op een camping in Istrië verblijft en gek bent op cultuur.

Taal

De officiële taal in Kroatië is het Kroatisch. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels en Duits.

Geldzaken

Kroatië heeft als betaalmiddel de Kuna. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Kroatië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Kroatië zijn er geen verplichte vaccinaties. Een hepatitus B vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen in bepaalde gevallen.

Elektriciteit

De netspanning in Kroatië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Kroatië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 192, ambulance: 194 en brandweer: 193.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/kroatie/

Kraanwater

Het kraanwater in Kroatië is veilig te drinken.

De temperatuur in Istrië

Best beoordeelde vakanties

Aminess Maravea Camping Resort


6.7

192 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Aminess Maravea Camping Resort

Happy Camp - Camping Park Umag


7.2

993 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Happy Camp - Camping Park Umag

Happy Camp - Camping Bijela Uvala


6.8

1250 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Happy Camp - Camping Bijela Uvala

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Istrië

Aminess Maravea Camping Resort

€ 412p.p.

Vertrek 24-09-2019
7 dagen
Logies

192 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Aminess Maravea Camping Resort

Happy Camp - Camping Bi Village

€ 132p.p.

Vertrek 25-09-2019
5 dagen
Logies

1040 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Happy Camp - Camping Bi Village

Happy Camp - Camping Bijela Uvala

€ 132p.p.

Vertrek 25-09-2019
5 dagen
Logies

1250 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Happy Camp - Camping Bijela Uvala

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (€14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook