Camping Toscane

De regio Toscane ligt centraal in Italië en is beroemd om haar heuvelachtige landschap, fantastische kustplaatsen, authentieke dorpjes en natuurlijk zijn smakelijke wijn. In geliefde steden als Florence, Lucca en Pisa met zijn scheve toren lijkt de tijd te hebben stilgestaan en vind je heel veel moois. Als je dan ook nog bedenkt dat Toscane een heel gevarieerd landschap heeft dan is een campingvakantie voor velen een fantastische keuze. Behalve cultuur snuiven kun je hier op een van de vele stranden lekker zonnen en ook op sportief vlak hoef je je niet te vervelen. Velen hebben al ontdekt waarom Toscane zo’n heerlijke bestemming is voor een campingvakantie.

Vakanties in Toscane 3

Plaatsen in Toscane

Populaire plaatsen in Toscane

Omgeving

Als je in Toscane bent dan moet je Florence met haar rijke historie zien. Zowel hier als ook in de plaats Lucca zijn heel veel oude gebouwen en kunstcollecties te bewonderen. Lucca biedt bovendien indrukwekkende oude kerken waar menig toerist zich aan vergaapt. Meer plaatsen die de moeite waard zijn bezoeken? Denk dan ook eens aan San Gimignano en Cortona. Wanneer je op de camping staat in Toscane zijn activiteiten als wielrennen, vissen, golfen en paardrijden binnen bereik. Wandelaars kunnen kiezen uit allerlei routes door glooiende landschappen met bossen en dorpjes.

Toscane en cultuur

Ga je naar Florence en ben je gek op kunst, dan kun je jouw hart ophalen in het Uffizi museum. Hier vind je een van de grootste kunstcollecties ter wereld met schilderijen van veel bekende namen. De belangrijkste geschiedenis van Toscane gaat terug tot aan de Romeinen en dat zie je als je door de steden loopt en naar de ontwerpen van de gebouwen kijkt. En uiteraard als je een van de vele musea bezoekt. Wanneer je het Italiaanse Toscane bezoekt voor een vakantie op een camping dan zul je er vast zo nu en dan op uit trekken om te genieten van het heerlijke eten dat Italië biedt. Vaak bestaan de maaltijden in de restaurants en andere eetgelegenheden uit lokaal verbouwde ingrediënten en verse kruiden. Een fijn glas wijn maakt dar plaatje wel helemaal af wat ons betreft.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Toscane

Best beoordeelde vakanties

Camping Norcenni Girasole Club


7.9

1861 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Camping Norcenni Girasole Club

Happy Camp - Camping Norcenni Girasole Club


7.9

1861 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Happy Camp - Camping Norcenni Girasole Club

Human Travel - Camping Norcenni Girasole Club


7.9

1861 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Human Travel - Camping Norcenni Girasole Club

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Toscane

Human Travel - Camping Norcenni Girasole Club

€ 140p.p.

Vertrek 14-09-2019
8 dagen
Logies

1861 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Human Travel - Camping Norcenni Girasole Club

Hotel en Appartementen Relais Villa Il Palagio

€ 185p.p.

Vertrek 21-09-2019
8 dagen
Logies

19 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel en Appartementen Relais Villa Il Palagio

Borgo Magliano Resort

€ 130p.p.

Vertrek 21-09-2019
8 dagen
Logies

52 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Borgo Magliano Resort

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (€14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook