Camping Toscaanse Kust

De geliefde vakantiebestemming Toscane is een schitterende regio in het middelste deel van Italië en ligt op zo’n 1.300 km van Nederland. De grote hoeveelheid cultuur en het zachte klimaat maken dat een campingvakantie aan de Toscaanse kust een perfecte locatie is. Tel hierbij op het strand, het heerlijke eten waar deze regio om bekend is en de prachtige wijnsoorten als Chianti en Montepulciano en je hebt jouw zomerbestemming gevonden. Er zijn diverse type campings in Toscane, van groot tot kleinschalig. De grote campings hebben meestal een zwembad en veel faciliteiten, waardoor van alle gemakken voorzien. Daarnaast zou je in Toscane ook bijvoorbeeld bij een van de prachtige boerderijen kunnen kamperen.

Vakanties aan de Toscaanse Kust 9

Plaatsen aan de Toscaanse Kust

Populaire plaatsen aan de Toscaanse Kust

Omgeving

Toscane is zo bekend om zijn prachtige steden, dat er vaak aan voorbij wordt gegaan hoe fantastisch de Toscaanse kustlijn is. De 250 kilometer lange kust is heel gevarieerd waardoor een camping aan de Toscaanse kust vaak een heerlijke verblijfplaats is. Er zijn groene baaien waar intieme strandjes verscholen liggen en brede zandstranden die zeer geschikt zijn voor gezinnen, denk bijvoorbeeld aan Viareggio. Voor de liefhebber zijn er ook de ruige stranden bij Cinque Terre, waar het zeewater een betoverend mengsel van blauw en groen toont. Daarnaast heeft Toscaanse een aantal schitterende kleine eilanden zoals Elba.

Toscaanse Kust en cultuur

Als je op een camping aan de Toscaanse kust verblijft dan ben je verzekerd van een mix van strand, zee en natuur. Maar natuurlijk ook cultuur. Een schat aan kunst en architectuur uit de renaissance vind je in de zeer bekende steden Florence, Siena en Pisa. Misschien wel een paar van de allermooiste steden ter wereld. In Florence vind je het Uffizi museum met kunstwerken van onder meer Botticelli. Benieuwd naar minder bekende, maar zeer fraaie plaatsen bezoek dan San Gimignano, Lucca of Arezzo. De meeste van bovenstaande steden herbergen opvallende paleizen en kastelen, kathedralen met schilderijen en fresco’s. Eigenlijk is één campingvakantie in Toscane niet genoeg en heb je meerdere keren nodig om al haar geheimen te ontdekken.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur aan de Toscaanse Kust

Best beoordeelde vakanties

Vakantiepark Parad�� Tuscany EcoResort


8

29 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Vakantiepark Parad�� Tuscany EcoResort

Camping Village Park Albatros


6.7

1967 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Camping Village Park Albatros

Human Travel Camping Village Park Albatros


6.7

1967 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Human Travel Camping Village Park Albatros

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Toscaanse Kust

Camping Village Park Albatros

€ 189p.p.

Vertrek 07-09-2019
8 dagen
Logies

1967 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Camping Village Park Albatros

Human Travel Camping Village Park Albatros

€ 169p.p.

Vertrek 07-09-2019
8 dagen
Logies

1967 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Human Travel Camping Village Park Albatros

New Camping le Tamerici

€ 280p.p.

Vertrek 07-09-2019
8 dagen
Logies

100 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

New Camping le Tamerici

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (€14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook