Camping Sardinië

Het prachtige Italiaanse Sardinië is met zijn 24.000 vierkante kilometer een van de grootste eilanden van het Middellands Zeegebied. Zo’n 1,6 miljoen mensen leven op dit eiland, waarvan de hoofdstad Cagliari en omgeving het thuis is van een half miljoen Sarden. Sardinië heeft een subtropisch en mediterraan klimaat met veel zon. De meeste regen valt in de herfst en in de winter. De zomers zijn dan ook een perfect moment om een campingvakantie door te brengen op Sardinië. Bovendien, op veel plaatsen zijn campings te vinden. Het landschap is gevarieerd, op Sardinië vind je bergen, heuvels, vlaktes en aan de kust kliffen en baaien.

Vakanties op Sardinië 3

Plaatsen op Sardinië

Populaire plaatsen op Sardinië

Omgeving

Een camping op Sardinië boek je uiteraard niet alleen vanwege het goede weer, maar juist ook vanwege de pracht van het eiland. De ruim 1.8 kilometer hoge berg Punta La Marmora is een echte blikvanger en biedt op heldere dagen een magnifiek uitzicht over Sardinië. Het uitgestrekt heuvellandschap met valleien en hoogvlaktes is gesitueerd rondom deze berg. Er zijn veel bossen en één vierde deel van Sardinië bestaat uit nationale- en regionale natuurparken. Deze liggen met name in het Zuidelijke deel van het eiland.

Sardinië en cultuur

Het oudste en belangrijkste archeologische-culturele erfgoed van Sardinië zijn de stenen nuraghi-torens. Als je op pad gaat vanaf jouw camping zie je overal langs de wegen de overblijfselen van deze 3 a 4.000 jaar oude bouwwerken. Degene die nog het meest intact is en daarom het meest bijzonder om te zien is de nuraghe Su Nuraxi van Barumini. De hoofstad Cagliari in Zuid-Sardinië is een bezoek zeker waard, maar ook diverse andere steden herbergen veel cultuur. In Cagliari kun je in het historische centrum nog de elfde-eeuwse torens bewonderen en in het Archeologisch Museum kun je veel te weten komen over de antieke nuraghe-cultuur. Ook zijn er verschillende fotogenieke kathedralen en basilieken. Zeker een aanrader dus om een dagje door te brengen vanaf de camping

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur op Sardinië

Best beoordeelde vakanties

Happy Camp - Camping Tonnara


7.5

60 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Happy Camp - Camping Tonnara

Happy Camp - Camping Iscrixedda


8.3

11 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Happy Camp - Camping Iscrixedda

Happy Camp - Camping Ultima Spiaggia


8.4

0 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Happy Camp - Camping Ultima Spiaggia

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Sardinië

Park Hotel & Spa Cala di Lepre

€ 1.054p.p.

Vertrek 25-08-2019
8 dagen
Half pension

9 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Park Hotel & Spa Cala di Lepre

Hotel Liscia Eldi

€ 541p.p.

Vertrek 01-09-2019
5 dagen
All inclusive

34 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Liscia Eldi

Appartementen Residence Sole

€ 277p.p.

Vertrek 01-09-2019
5 dagen
Logies

1 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Appartementen Residence Sole

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (€14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook