Camping Puglia

Puglia is de hak van de laars die Italië vormt en heeft de langste kustlijn van het land. Deze streek ligt grotendeel aan de Adriatische Zee en deels aan de Ionische Zee. Een ongerept stuk Italië dat nog niet zo heel bekend is als vakantiebestemming waardoor een kampeervakantie nog een stuk rustig kan zijn. Je hebt hier prachtige vergezichten over olijfgaarden en wijnranken waar de hoge kwaliteit olijfolie en prachtige wijnen van Puglia worden geproduceerd. Ook staat het bekend om zijn goede pasta. Puglia is door kenmerkende landschap en uitermate bijzondere steden net even anders dan de rest van Italië. De typische punthuisjes van gestapelde stenen, genaamd Trulli zijn hier wel het beste voorbeeld van. Je ziet ze overal in Puglia, maar nergens anders ter wereld.

Vakanties in Puglia 1

Plaatsen in Puglia

Populaire plaatsen in Puglia

Omgeving

In de kuststrook wonen de meeste mensen, maar hoe verder je het binnenland in trekt, hoe woester en kaler het gebied wordt en hoe dunner bevolkt. De meeste bekende stranden en campings vind je in het noorden bij de badplaatsen Vieste, Peschici en Mattinata. De Tremiti eilanden zijn een waar duikparadijs en liggen niet ver van de kust. Meer in het zuiden kun je genieten van ongerepte stranden met indrukwekkende rotsformaties. Bijvoorbeeld bij Otranto waar je een schitterende boottocht naar verschillende eilandjes en grotten kunt maken. Gallipoli, aan de westkant, is schilderachtige en erg de moeite waard.

Puglia en cultuur

Vanaf de camping in Puglia zijn er veel mooie steden en dorpen te bezoeken. Een beetje afhankelijk van waar je verblijft kun je denken aan Giovinazzo, Nardò, Bovino, Bisceglie en Trani. Als je de kans hebt is het betoverende Lecce een echte aanrader voor een bezoek. Ze noemen deze plaats ook wel klein Florence. Wil je een echte Trullo zien bezoek dan Locoronto, Martina Franca of Alberobello. De hoofdstad Bari is een levendige plaats, waar je in de achterafstraatjes van het oude byzantijnse centrum ook nog de typisch Apulische charme kunt ontdekken. Het 70 meter diepe grottenstelsel bij Castellana, met de beroemde Grotta Blanca, is een mooie plek om te bezoeken. Wandelen kan op vele plekken in dit gebied. Vooral in de nationale parken bij Gargano en Alta Murgia waar ook het achthoekige Castel del Monte boven het landschap uittorent kun je prachtige wandelingen maken.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Puglia

Best beoordeelde vakanties

Happy Camp - Camping La Masseria


8.6

24 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Happy Camp - Camping La Masseria

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Puglia

La Chiusa di Chietri

€ 701p.p.

Vertrek 28-08-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

23 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

La Chiusa di Chietri

Eden Beach Club

€ 762p.p.

Vertrek 04-09-2019
8 dagen
Vol pension

Eden Beach Club

Hotel en appartementen I Melograni & Baia degli Aranci

€ 312p.p.

Vertrek 07-09-2019
8 dagen
Logies

7 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel en appartementen I Melograni & Baia degli Aranci

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (€14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook