Camping Lazio

De Italiaanse regio Lazio is wellicht het meest bekend doordat de hoofdstad Rome zich hier bevindt. Lazio bestaat uit vijf provincies met een rijke geschiedenis. Uiteraard zie je hier veel van terug in Rome, maar ook ver buiten de hoofdstad kom je op veel plekken religieuze bouwwerken en archeologische opgravingen tegen. Toeristen kiezen voor een camping in Lazio vanwege de fijne mix van goed weer en interessante cultuur plus de fraaie natuur. Aan de kust vind je bovendien zandstranden. In het meer heuvelachtige binnenland zie je veel wijngaarden.

Vakanties in Lazio 1

Plaatsen in Lazio

Populaire plaatsen in Lazio

Omgeving

De streek Sabina, ten noordoosten van Rome, dankt zijn naam aan een oud volk dat hier lang geleden leefde. In de heuvels zijn olijfgaarden en op veel plekken zie je kerken, kloosters en fotogenieke dorpjes met een middeleeuwse uitstraling. Vanaf veel van de campings in Lazio ben je zo op een van de mooie stranden. Wil je wat meer actiefs doen, ga er dan op uit en bezoek een van de meren of fiets langs een van de vele wijngaarden. En alsof dat nog niet genoeg is kun je je in Rome dagenlang vermaken als je zou willen.

Lazio en cultuur

Rome is over het algemeen goed bereikbaar vanaf de verschillende campings in Lazio en bevat alles waar de cultuurliefhebber naar op zoek is. Grote hoeveelheden historische en oude bouwwerken, zoals het Colosseum, laten je hoofd spinnen. Het Colosseum is is een oud amfitheater waar vele gladiatoren hun strijden streden. Het Pantheon en de Trevifontein zul je ook vast op je lijstje van must-see’s plaatsen. Van het oude centrum van Rome is alleen het Forum Romanum nog over. De ruïnes geven je een idee van het oude Rome. Rome is bezaaid met musea, overal kun je terecht om moderne en klassieke kunst te bekijken. En een dagje Rome moet natuurlijk eindigen met een lekkere Italiaanse maaltijd.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Lazio

Best beoordeelde vakanties

Happy Camp California Village


5.7

14 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Happy Camp California Village

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Lazio

Happy Camp California Village

€ 390p.p.

Vertrek 31-08-2019
8 dagen
Logies

14 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Happy Camp California Village

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (€14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook