Camping Lago Maggiore

Lago Maggiore is na het bekende Gardameer het tweede meer van Italië qua grootte met zijn 200 vierkante kilometer. Het bevind zich op bijna tweehonderd meter hoogte in de uitlopers van de Alpen bij de grens met Zwitserland. In het Italiaans wordt het ook wel Lago Verbano genoemd. Ondanks deze ligging heerst hier een mediterraan klimaat met zelfs diverse subtropische boomsoorten. Toch prettig om te weten als je een campingvakantie bij het Lago Maggiore overweegt. In de zomermaanden is ook het water met zo’n twintig graden prettig om in te zwemmen. De meeste regen valt hier normaalgesproken in het voorjaar. Bij Lago Maggiore vind je bekende badplaatsen als Ascona, Luino, Locarno, Verbania en Stresa.

Vakanties aan het Lago Maggiore 2

Plaatsen aan het Lago Maggiore

Populaire plaatsen aan het Lago Maggiore

Omgeving

De Alpen hebben een grote invloed op de omgeving van Lago Maggiore. Rond het meer is vooral heuvellandschap wat de overgang vormt tussen de Zwitserse Alpen en de Italiaanse Povlakte. Vanaf jouw camping aan het Lago Maggiore kun je al wandelend of fietsend de fraaie natuur ontdekken. Het landschap biedt uiteraard het grote meer zelf, maar ook groene dalen en hoge bergtoppen. Bij Verbania ligt het grootste Italiaanse natuurreservaat, het nationale park Val Grande. Andere indrukwekkende natuurgebieden zijn Vallemaggia, Val Veddasca en Valle Verzasca.

Lago Maggiore en cultuur

Behalve gezelligheid op en rond de campings bij het Lago Maggiore zijn er ook diverse culturele bezienswaardigheden te vinden. In het plaatsje Ascona zorgt het subtropische klimaat ervoor dat er onder meer sinaasappelbomen, palmen en mimosa voorkomt. Het wat grotere Verbania trekt met zijn mooie siertuinen menig toerist. Daar liggen ook de karakteristieke Borromeïsche Eilanden vlakbij de kust in het meer. Bijvoorbeeld het prachtige Isola Bella. Denk ook buiten de grens van Italië als je op pad wilt. Het Zwitserse Locarno is een pittoresk plaatsje en al sinds lange tijd een geliefde plaats bij toeristen. Met zijn geel gekleurde huizen staat Locarno bovendien bekend als de warmste stad van Zwitserland.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur aan het Lago Maggiore

Best beoordeelde vakanties

Camping Village Continental


8.1

755 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Camping Village Continental

Camping Isolino


7.5

733 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Camping Isolino

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Lago Maggiore

Hotel en Appartementen Ghiffa

€ 588p.p.

Vertrek 14-09-2019
8 dagen
Logies

24 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel en Appartementen Ghiffa

Camping Village Continental

€ 464p.p.

Vertrek 14-09-2019
8 dagen
Logies

755 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Camping Village Continental

Appartementen Residence Isolino

€ 360p.p.

Vertrek 15-09-2019
8 dagen
Logies

20 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Appartementen Residence Isolino

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (€14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook