Camping Gardameer

Het Gardameer in Noord-Italië is een van de meest populaire Italiaanse vakantiebestemmingen van Nederlandse vakantiegangers. Het schitterende landschap met zijn fraaie dorpen en steden en uiteraard het aangename klimaat met zijn goede temperaturen zijn daar een belangrijke reden van. Ook de diverse watersporten die bedreven kunnen worden dragen er aan bij dat velen een plekje op een camping bij het Gardameer reserveren. Het Gardameer is van een behoorlijk formaat, met zijn wateroppervlakte van bijna 370 vierkante kilometer zelfs het grootste van Italië. Er zijn voldoende opties voor een afwisselende campingvakantie. De vele boulevards met restaurants en terrasjes plus het grote aantal bezienswaardigheden rond het Gardameer zorgen er voor dat je tijdens het kamperen genoeg vermaak hebt. Stadjes met oude centra, maar ook indrukwekkende kastelen en indrukwekkende bergtoppen vragen er om verkent te worden.

Vakanties aan het Gardameer 24

Plaatsen aan het Gardameer

Populaire plaatsen aan het Gardameer

Omgeving

Het gebied rondom het Gardameer is geliefd om zijn diversiteit en is zeer fotogeniek. Aan de noordelijke oevers vind je hoog oprijzende kliffen en bergen, terwijl het gebied bij het Gardameer in het zuiden juist veel vlakker is. Met name in het noorden zijn veel in de berghellingen uitgehouwen galerijtunnels en wegen langs het meer te vinden. Langs de oevers vind je weelderige natuur met ook cipressen en citroenbomen. Het landschap kenmerkt zich verder door valleien, natuurparken met watervallen, maar ook grotten en botanische tuinen. Je kunt hier goed mountainbiken of fietsen. Ook wandelen behoort tot de favoriete bezigheden. Het Gardameer leent zich ook uitstekend voor zeilen, windsurfen, kitesurfen en zelfs duiken. Sta je met je gezin met kinderen op een camping bij het Gardameer, dan zijn thema-/pretparken Gardaland en Aqua Paradise Park in Lazise leuk om te bezoeken.

Gardameer en cultuur

In de buurt van het Gardameer zijn veel interessante bezienswaardigheden, kans genoeg dus voor een geslaagd uitstapje of excursie. Het eeuwenoude plaatsje Sirmione ligt op een schiereilandje in het zuiden van het Gardameer en is een bezoekerstrekker. Het heeft een prachtige historische binnenstad met een middeleeuwse burcht en Romeinse ruïnes. Andere historische hoogtepunten zijn er bijvoorbeeld in Lonato del Garda, Riva del Garda en Desenzano del Garda. Genoeg te doen dus vanaf jouw camping aan het Gardameer.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur aan het Gardameer

Best beoordeelde vakanties

The Garda Village


8.1

458 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

The Garda Village

Campeggio del Garda


7.5

770 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Campeggio del Garda

Campeggio Del Garda (Standplaatsen)


7.5

770 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Campeggio Del Garda (Standplaatsen)

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Gardameer

Hotel Excelsior Bay

€ 863p.p.

Vertrek 24-08-2019
8 dagen
Half pension

1 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Excelsior Bay

Hotel en Appartementen La Rotonda

€ 300p.p.

Vertrek 31-08-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

87 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel en Appartementen La Rotonda

Hotel Garda

€ 784p.p.

Vertrek 31-08-2019
8 dagen
Half pension

Hotel Garda

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (€14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook